Visit my YouTube channel here.

Saw IV (2007)

saw-4.jpg

You don’t ever go through an unsecure door. Ever.

Som vanlig må man ødelegge en god serie, og Saw trilogien var en god serie. Men så lenge den tredje filmen gjorde det så bra, måtte det komme en fjerde film. Det er Darren Lynn Bousman som er regissør, og han var også regissør i Saw II og III. Saw IV er desidert den svakeste filmen i serien, og hadde dette vært den første Saw filmen hadde aldri Saw serien blitt så populær. For Saw IV er skikkelig dårlig.

Det mest interessante i Saw IV er at vi blir bedre kjent med Jigsaw, og vi ser hvordan han forandrer seg som menneske når katastrofer inntreffer. Den første Saw filmen hadde alt. Spenning, gode skuespillere og en skikkelig god historie med en helt fantastisk slutt. Saw var aldri så grafisk, men den gjorde fremdeles inntrykk. Saw IV har en kjedelig og oppbrukt historie, elendige skuespillere og denne gangen er torturmaskinene eller oppfinnelsene kjedelige. Saw III tok av her, og den er fremdeles kongen på haugen med kule torturmaskiner og ikke minst det grafiske.

Det er kun en skuespiller som leverer her, og det er Tobin Bell som Jigsaw. Han er herlig som den kalde og gale Jigsaw. Jeg synes synd på Donnie Wahlberg, for han ville ikke medvirke i denne filmen. Men han hadde ikke noe valg. Hva pokker skal man med Donnie Wahlberg når han kun er en utstillingsdukke?

Saw serien er kjent for gode slutter. Saw IV har en oppbrukt slutt som ikke fungerer. Jeg ble både flau og skuffet over Saw IV, for dette fortjente ikke denne serien. Er du en skikkelig fan av de tre første filmene, så la vær å se Saw IV. Denne filmen ødelegger Saw navnet.

4

3 thoughts on “Saw IV (2007)”

  1. Jeg følte selv at kvaliteten raste allerede etter første film. Den var virkelig frisk og god, men nummer 2 og 3 gjorde ettermælet verre og verre. Har ikke sett nummer 4 enda, men kommer nok til å pløye gjennom den for å få bekreftet mine mistanker om at den fortsetter i samme dalende spor.

  2. Er enig at ingen av oppfølgerne er i nærheten av den første filmen, men jeg falt for brutaliteten i den tredje filmen. Men den første Saw filmen er en klassiker, og slutten er genial. Saw IV er et sørgelig kapittel, og klart den svakeste i serien.

  3. Enig både med innlegget og kommentaren til bza! Saw 1 er en film jeg kan se opp igjen og opp igjen, uten å bli lei. Slutten ga meg frysninger a’la Den 6. Sansen og Unbreakable. Skuespillerne er flinke, handlingen nøye gjennomtenkt, og musikken er tøff! Saw IV derimot?! Ikke verdt DVD’en den er trykket på engang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.