Visit my YouTube channel here.

Saw III (2006)

saw 3

Danica: I didn’t do anything to you!
Jeff: That’s exactly it, you didn’t do anything.

Nå er det ikke noe poeng å skrive om handlingen i Saw III. Saw III starter der Saw II sluttet. Jeg hadde litt lave forventninger til Saw III, for jeg følte Saw II tok et lite steg tilbake. Den var ikke dårlig, men det ble for mye Cube følelse over den filmen.

Saw III er mye bedre enn Saw II, og er heller ikke langt bak den første filmen. Med den første Saw filmen opplevde jeg noe nytt i denne sjangeren, og det var en herlig opplevelse. Det som gjør denne serien en vinner er selvsagt alle drapene som blir begått på de mest bisarre og brutale måter, men historien er også en viktig ingrediens i Saw filmene. Det er ikke ofte man ser gode historier i slike filmer.

La det være sagt med en gang. Saw III er den råeste filmen i serien. Jeg synes vi fikk sett litt for lite av drapene som ble begått med torturredskapene i de to første filmene. I Saw III er det omvendt. Her får vi endelig sett konsekvensene av hva de forskjellige torturredskapene gjør i nærbilde. Det blir mye griseri for å si det mildt, og slik skal det være! Endelig får vi en skikkelig film som fortjener aldersgrensen 18 år. Det er bra at filmstudioet ikke prøver å trimme ned filmen til 15 års grense for å få flere publikummere. Det har dessverre blitt tilfellet i USA. Saw III får nesten Hostel til å se ut som en barnefilm.

Saw III har ikke den geniale historien som i den første Saw filmen. Historien er litt bedre enn i Saw II. Vi får mange flashbacks til de to første filmene, så puslebitene blir endelig samlet. Etter de to første filmene satt jeg med en del spørsmål. I Saw III får vi svarene. Det vil si nesten alle svarene. Tempoet i filmen er i særklasse, du får nesten ikke tid til å puste. Når du tror at du har sett det verste, er det bare forretten.

Saw III er også veldig spennende. Man vet aldri hva som skjer, og jeg klarte ikke å fjerne blikket fra skjermen når filmen nærmet seg slutten. Ingen av de to siste Saw filmene kan matche slutten fra den første filmen, men det skal mye til. Som i de to første filmene får vi en åpen slutt. En såkalt cliffhanger slutt.

En herlig film som er brutal og engasjerende.

8

2 thoughts on “Saw III (2006)”

  1. 4 av 5 stjerner. Dette er jo en årets verste filmer. Pinlige skuespillerprestasjoner, elendig handling og dørgende uinteressant. Det eneste som trekker opp er de grusomme torturscenene, ellers er dette et makkverk av en film. Har sett en verre film dette året og det var The Wicker Man. Sier litt…;-)

  2. Første Saw er glimrende, Saw 2 en skuffelse og Saw 3 var veldig underholdende og ikke minst blodig. Så vi er enige om at vi er uenige.

    Remaken av The Wicker Man er elendig film ja, så der er vi enige. 🙂 Men i filmåret 2006 så er remaken av The Omen i samme klasse som The Wicker Man. Skikkelig dårlig film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.