Visit my YouTube channel here.

Beerfest (2006)

beerfest

I start to feel all cooped up in these U-Boats; I had a bad experience once.

Beerfest er en film jeg virkelig likte. Filmen er sprø og stjeler scener og ideer fra mange kjente filmer som f.eks. Fight Club og Das Boot. Skuespillerne gjør en fremragende jobb, selv om de to brødrene er litt for daue og ikke passer inn i filmen etter min mening. Resten av gjengen er ypperlig, spesielt Jay Chandrasekhar som faktisk er regissør og manusforfatter. En annen skuespiller og manusforfatter, Kevin Heffernan, er også knakende god i Beerfest. De to stjeler showet.

Beerfest handler bare om en ting, øldrikking i konkurranseform. Mye øldrikking! Gjengen blir satt på harde prøvelser, og for noen blir vonde minner vekket til live igjen. Det er ikke lett å få en bordtenniskølle skjøvet opp i ræva. Det gir varige men.

Beerfest er nok en film mange vil hate. Det er mange komediefilmer jeg ikke skjønner hvordan folk kan like. Humor og smak kan nesten ikke diskuteres, man setter pris på forskjellige ting. Men har man sett Das Boot og ikke ler av kommentaren til Jürgen Prochnow, det er bare trist. Kommentaren er verdt sin vekt i gull.

I Beerfest fungerer den enkle formelen med øldrikking. Det er sikkert to år siden jeg så filmen og skrev denne anmeldelsen. Jeg gir alltid filmer karakter på IMDB, men det ser ut som om jeg har glemt å gi Beerfest karakter. Jeg gir den 7 nå, men kan hende den får en høyere karakter neste gang jeg ser den. Hvem vet, kanskje karakteren går ned istedet. Det er riktig som noen sier at en film burde sees to ganger før man gir en karakter. Det har skjedd mange ganger at en film jeg likte svært godt første gang, viste seg å være middelmådig etter andre visning.

I ettertid viste det seg at karakteren gikk ned til 6, som ikke er en dårlig karakter, men det ble litt for mye dødtid nå, spesielt midtveis i filmen stopper filmen opp og enkelte skuespillere fungerer bare ikke, tenker spesielt på brødrene som ikke klarer å levere replikkene sine på en god og morsom måte. De blir bare irriterende i lengden.

6

One thought on “Beerfest (2006)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.