Visit my YouTube channel here.

Big Fan (2009)

En lojal eller en dum supporter?

Big Fan er en mørk film som retter fokus på en stakkarslig mann, Paul Aufiero, som ikke har mye til et liv. Han er en ulykkelig jævel som bor hjemme hos sin egen mor. Hans bror er en slesk advokat som er gift med en ekkel kone med store pupper. Fælt å si det, men dette er en regelrett lite pen familie! All denne mangel på skjønnhet og blind vold får det til å rable litt for Paul Aufiero.

Jeg trodde Big Fan skulle være en morsom komedie, jeg tok feil. Big Fan er en dramafilm der moroklumpen Patton Oswalt har hovedrollen. Han er overraskende god der han spiller en sliten mann som har kun et holdepunkt i livet, laget sitt. Men når han blir overfalt av sitt idol settes hans lojalitet på prøve. Vil han gå videre med saken eller vil han glemme det slik at laget hans kan yte sitt beste.

Patton Oswalt er knakende god i Big Fan. Jeg trodde ikke det jeg så der han portretterer en mann som er iferd med å få sammenbrudd. Hils på supporternes Travis Bickle. Big Fan representerer mye av det jeg føler for hardbarkede supportere som kun er opptatt av laget sitt. Det er greit å like et lag, men å forgude et lag med spillere man ikke kjenner blir bare for dumt og barnslig i voksen alder. Er dette det eneste holdepunktet i livet synes jeg regelrett synd på disse menneskene. Vi nærmer oss neandertalerne når vi snakker om hardbarkede, stakkarslige supportere som kun har et holdepunkt i livet.

Jeg følte med Paul Aufiero når han begynner å få etterdønninger etter voldsepisoden, alt bygges opp til en mørk og katastrofal slutt. Dessverre feiger Big Fan ut mot slutten med en utilfredsstillende slutt. Big Fan kunne vært sportens svar på Taxi Driver, men til filmens forsvar feiget også Taxi Driver ut når alt virket som om det skulle gå til helvete.

Ikke forvent en morsom film. Det er ingenting å le av her. Det man får er en skitten, trist og alvorlig film med en Patton Oswalt i storform. Jeg trodde ikke at denne karen kunne spille så godt, han er jo ypperlig som en psykotisk person.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: