Visit my YouTube channel here.

Birdemic 2: The Resurrection (2013)

birdemic 2 the resurrection

Hollywood og global oppvarming.

Dette er altså oppfølgeren til Birdemic: Shock and Terror. Den første filmen var et makkverk som dessverre ikke underholdt så mye. Oppfølgeren har kortere spilletid, og mye bedre dialog og absurde scener. Med det mener jeg at dialogen er så dårlig at tårene vil trille, og du må se filmen med en kompis eller flere.

Hva temaet er her, er vanskelig å si. I den første filmen tok regissør James Nguyen opp global oppvarming. I oppfølgeren kombinerer han Hollywood og global oppvarming, han blander disse to elementene til en merkelig suppe som mange vil hate. Men dette er en filmregissør som man nesten må ha vondt av.

Som i den første filmen er lyden elendig da man nesten ikke hører hva de såkalte skuespillerne sier. Det er også lagt til mye bakgrunnslyd som skal få oss til å tro at f.eks. det sitter veldig mange inne på en kafé, problemet er bare at hele lokalet er tomt! Og det er like morsomt å oppdage kameramannen i flere scener der man ser ham i speilet. Når det er filmet ute blant større folkemendger er mange ansikter sladdet. Hallo!

Mange av de sentrale skuespillerne fra den første filmen er tilbake igjen. De er like forferdelige, men det er morsomt å se og høre på disse tullingene. Spesialeffektene er litt bedre, men ikke med mye.

Fuglene er selvsagt tilbake, men det er en scene med en brannmagnet som stjeler showet. Den scenen er bare en klassiker. Det som følger etter er også en fantastisk liten scene. Det er når kvinnen som ble skadet av brannmagneten blir fraktet bort i en dataanimert ambulanse! Her hadde man tydeligvis ikke råd til å leie en ambulanse, så man valgte å lage en liten animasjon.

Glem også dansescenen i Pulp Fiction. I Birdemic 2: The Resurrection får man tidenes mest absurde dans der det ser ut som om skuespillerne hører på forskjellige låter. Jeg ventet bare på at en av dem skulle begynne med robotdansen, og det tok ikke lang tid før det skjedde! Fantastisk, bare fantastisk!

Mot slutten blir det mye skyting blandet sammen med en dose kampsport. Det siste kvarteret blir dessverre litt for repeterende, men dette er en film som er så dårlig at den har stor underholdningsverdi, noe som den første filmen dessverre ikke hadde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.