Visit my YouTube channel here.

Brave (2012)

Et forhold blir satt på en tøff prøve.

Bilde: 2.39:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 7.1, Norsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

En ung prinsesse er i ferd med å bli tvangsgiftet, noe hun selvsagt ikke vil . Hennes forhold til moren blir veldig anstrengt, og etter en krangel oppsøker hun ved en tilfeldighet en heks. De kommer til en avtale, og prinsessen får en magisk kake som hun ikke vet effekten av. Når hun får moren til å spise kaken, skjer ikke det prinsessen først trodde ville skje, og nå haster det med å oppheve trolldommen.

Brave var ikke helt som forventet. Jeg visste ikke noe om hva filmen handlet om, og jeg trodde at Brave ville være en mørkere film som ville få små barn til å drite i buksa. Og jeg er ganske sikker på at noen dreit i buksa da det er noen skumle scener her. Jeg er glad for at jeg ikke var å så filmen på kino da. Tenk på den lukten da!

Historien har vi sett i andre Walt Disney-filmer. Brave bryr ikke på noe nytt når det gjelder historien, men det er fremdeles en svært underholdende film som ser bra ut og som har gode karakterer. Men moren er jo virkelig fæl i Brave. Hun er verdens verste mor, selvsagt lærer både mor og datter mye under de 85 minuttene vi følger dem.

Det er noen intense og skremmende scener i Brave som de aller yngste barna sikkert vil bli redde av. Ellers er dette en ganske tradisjonell historie om en mor og datter som ikke kommer overens når gamle tradisjoner skal følges.

Spilletiden er litt for kort etter min mening. Jeg skulle gjerne ha sett at filmen var en halvtime lengre, for det er flere artige karakterer her som kunne og burde ha fått mye mer skjermtid. Jeg elsket spesielt den lille, sløve pingla.

Uansett er Brave en underholdende film som ser og høres bra ut. Pixar leverer ikke noe nyskapende film, men det er den beste filmen siden WALL·E.

Bilde:10 /10 Lyd: 10/10 Ekstramateriell: 6/10

Bildekvalitet er selvsagt perfekt. Her er alt krystallklart, detaljene sitter som de skal og fargene er nydelige. Hva er i det hele tatt poenget med 3D som ødelegger fargene?

Lyden er veldig aggressiv, høy og detaljert. Det røsker bra i ørene når bjørnen blir aggressiv. Eneste lille minuset er at fortellerstemmen er for høy, stakkars senterhøyttaleren min måtte jobbe på overtid hørtes det ut som.

Ekstramateriell:

Månen – Kortfilm
Legenden om Mar‘du
Den gamle verden
Merida & Elinor
Bjørner
Brøl
Magisk mose
Magi
Pixar-klanen
Det var en gang en scene
Regissørens kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: