Visit my YouTube channel here.

Charisma (1999)

Et tre i skogen.

Etter at jeg så Cure og Kairo, ble jeg fan av Kiyoshi Kurosawa. Hadde jeg bare visst at mannen som regissør er kjedelig og grå, hadde jeg spart meg for mange kjedelige filmopplevelser. Charisma er nok en kjedelig film fra Kiyoshi Kurosawa. Mannen virker så selvhøytidelig. Jeg ber ikke om lette og underholdende filmer hver eneste gang, det fungerer ikke. Men han kan i det minste lage noen filmer som engasjerer og begeistrer, som f.eks. Cure og Kairo.

Charisma er en tenkende film. Hva er det Kiyoshi Kurosawa prøver å si? Det hadde vært lettere å tolke filmen hadde jeg festet blikket på skjermen hele tiden, dessverre vandret blikket mitt oppi taket og på veggene. Det som fungerer med Charisma er rollefigurene, og mange av de bisarre situasjonene de kommer opp i. Det er noen morsomme scener her, det skal filmen ha.

Atmosfæren Kiyoshi Kurosawa er kjent for, finner man ikke i Charisma. Dette er mer en tenkende film om samfunnet i Japan, slik jeg har forstått det. Jeg hadde kanskje vært mer begeistret hadde det ikke vært for at filmen ikke engasjerer, den blir bare rar og litt morsom. Jeg har ikke noe imot tenkende filmer, eneste jeg ber om er å bli engasjert i handlingen og historien.

Kiyoshi Kurosawa kan dette med å filme, den visuelle stilen er alltid lekker og god. Men han blir for høy på seg selv, han glemmer at det faktisk er mennesker som i ettertid skal se filmen! Han prøver for mye å være sær, og ut av det mister han seere.

Skuespillerne er av blandet kvalitet. Favoritten til Kiyoshi Kurosawa, Kôji Yakusho, er en av Japans beste skuespillere. Han ser alltid sliten ut i filmene til Kiyoshi Kurosawa, der han vandrer i skogen med en altfor stor frakk. Han ser ut som en vandrende boms med en dårlig hårdag, men han gjør selvsagt jobben sin. De andre får ikke like mye å jobbe med i denne smått forvirrende filmen om et tre og galskap.

Charisma kunne kanskje ha vært en god film, men Kiyoshi Kurosawa roter det til for mye. Det er en film spesielt for fansen av denne regissøren, som nok forguder seg selv for mye.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.