Visit my YouTube channel here.

Chaw (2009)

chaw

Du store villsvin!

Chaw var en positiv overraskelse. Det har ikke kommet mange monsterfilmer fra Sør-Korea. Den mest kjente er The Host. Jeg kan for øyeblikket ikke komme på noen andre monsterfilmer. Nå kan ikke Chaw og The Host helt sammenlignes. Chaw spiller på humoren, The Host byr på spenning, dramatikk og samtidig retter den fokus på det sørkoreanske samfunnet. Det er to vidt forskjellige filmer, eneste de har tilfelles er et sint monster.

Chaw har et stort villsvin i skogen som dreper og lager bråk. Det blir ikke helt det samme som en hai eller dinosaurer. Skogsdyr er ikke noe skremmende sammenlignet med en hai eller andre skapninger fra dypet. Når handlingen finner sted i en skog får man ikke den ekle og trykkende atmosfæren man finner i f.eks. Jaws. Det er ikke noe som er så skummelt som sjødyr og havet. Ingen filmer i denne sjangeren kan hamle opp med mesteren Jaws. Atmosfæren Steven Spielberg skapte i 1975 er enestående.

Dataeffektene i Chaw er ikke mye å skryte av. Man ser lett at her har man ikke hatt det største budsjettet når villsvinet dukker opp. Unaturlige bevegelser, en stor hårklump som løper rundt uten at de viktige detaljene dukker opp ødelegger spenningen. Chaw er ikke en spennende film, det er en morsom film med svart humor og skrullete karakterer. Det er humordelen som vant mitt hjerte, jakten på villsvinet ble bare kjedelig. Tenk mer parodi på monstersjangeren, da er du på rett spor.

Jeg ble skuffet over at man ikke brukte den gale moren litt mer. Den skrullete heksa er genial, det samme er moren. Å bruke dem for mye kunne ha ødelagt mye, men det hadde ikke skadet med noen flere scener. Gamla er jo helt gal og genial i starten av filmen!

En leken film som lykkes mest med humoren. Villsvin er ikke noe skremmende, spesielt når effektene er så dårlige. Se den for humorens skyld.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggers like this: