Visit my YouTube channel here.

City of God (2002)

city of god

You need more than guts to be a good gangster, you need ideas.

Nå har jeg ikke noe kjennskap til brasilianske filmer, og jeg hadde helt glemt å se City of God. Men da har jeg i hvert fall spart en meget god film i noen år. Filmen er basert på sanne hendelser, og vi befinner oss i et slumstrøk i Brasil. Vi følger en ung gutt som vil bli fotograf, men det er vanskelig å bli tatt alvorlig når du kommer fra slummen. Men Rocket er en sta gutt, og han vil få lønn for strevet etter hvert.

Jeg hadde sett for meg en helt annen type film, en mørkere og alvorligere film. Det er noen sterke scener her med barn, men det hele føltes ut som en Guy Ritchie-film der handlingen er lagt til Brasil.

Jeg hadde ikke forventet så sprø rollefigurer, for Li’l Zé er en komisk figur og passer inn i en Guy Ritchie-film. Men selv om jeg ventet en annen type film, så var City of God en fantastisk underholdende film med noen nervepirrende scener. Jeg kan ikke si at filmen gjorde så mye inntrykk med at småbarn løpte rundt med våpen, men det er en sterk scene her der to unge gutter får lide. Den scenen er fryktelig sterk, og det er denne type scener jeg trodde filmen bestod av. Men der tok jeg skikkelig feil.

Det er ikke til å tro at dette er en brasiliansk film. Alt er så vellaget til minste detalj, og det er god kameraføring med god klipping som gir oss noen intense scener. Skuespillerne er solide, og selve historien er interessant og det er stadig utvikling i historien som gjør at filmen aldri står stille. City of God er ikke en langdryg film hvis du tror det, her er det tempo fra start til slutt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.