Visit my YouTube channel here.

The Class of 92 (2013)

the class of 92

Oppskriften til suksess.

Bilde: 2.35:1
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Dette er historien om seks fotballspillere som ble legendariske med laget de spilte for, nemlig Manchester United.

I de seneste år har jeg ikke fulgt med på fotball i det hele tatt. Men når jeg var yngre så elsket jeg fotball, og jeg fulgte med til rundt 2004, da var det over for min del. Favorittlaget mitt var Liverpool i England, og Lillestrøm i Norge.

Selv om jeg ikke har likt Manchester United noen gang, så er det bare å ta av seg hatten for hva Alex Ferguson gjorde for at Manchester United ble i sin tid verdens beste klubblag. Han turte å satse på yngre spillere, ga dem sjanser og de ble veiledet av eldre og mer rutinerte spillere. Det ga etter hvert resultater.

I denne dokumentaren følger vi seks Manchester United spillere som ble veldig viktige brikker når Manchester United sopte inn medaljer og pokaler. Spillerne var Ryan Giggs, David Beckham, Nicki Butt, Paul Scholes, Gary Neville og Phil Neville.

I The Class of 92 sitter de seks fotballspillerne og mimrer tilbake når de var yngre og urutinerte, og dokumentaren tar oss med fra starten og til det året Manchester United vant tre titler. De forteller oss om hvordan det var å være ung, hva de måtte tåle og hvor sterkt bånd de knyttet til hverandre. Det blir mye skryt, men det fortjener disse karene, for de jobbet hardt for å bli gode.

Det jeg synes var interessant med The Class of 92 er at jeg fikk et litt annet inntrykk av spillerne. Selv om jeg var interessert i fotball, så brydde jeg meg ikke om hva spillerne gjorde og sa utenfor fotballbanen. Så jeg har egentlig aldri hørt dem snakke noe særlig, så det var litt artig å få visket vekk tanker jeg hadde om enkelte spillere.

Jeg vet ikke helt om The Class of 92 er en dokumentarfilm for Manchester United-frelste tilhengere, for de vet selvsagt veldig mye om de forskjellige personlighetene til spillerne som har og fremdeles spiller for Manchester United. Men for oss andre som fulgte med på denne tiden når de seks fotballspillerne gjorde livet surt for andre supportere som heiet på andre lag, så synes jeg The Class of 92 er en helt kurant dokumentar der man lærer å kjenne personlighetene til enkelte spillere. Jeg har for eksempel aldri likt Paul Scholes, og da var det litt artig å bli litt bedre kjent med denne fotballspilleren som skilte seg helt klart ut i gjengen. Han liker seg ikke foran kameraet.

Bilde: 7/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: /10

Bildet er for det meste klart, men det er også gamle arkivopptak her som ikke ser så bra ut. Men totalt sett er bildekvaliteten ganske god.

Dialogen er klar og tydelig. Litt aktivitet i sidehøyttalerne hører man i enkelte kamper, men dette er først og fremst en dialogfilm.

Ekstramateriell:
The Making of (30 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.