Visit my YouTube channel here.

Come Drink with Me (1966)

come-drink-with-me

Helter mot skurker. Du kan historien.

Jeg vokste opp med Jackie Chan og Bruce Lee-filmer. Shaw Brothers Studios hadde jeg ikke noe forhold til. Til nå har jeg ikke sett mange filmer produsert av Shaw Brothers Studios. Kan sikkert telle dem på en hånd, det er veldig lite med tanke på det store filmbiblioteket de har. Filmbiblioteket til Shaw Brothers Studios er på over 700 filmer, så selv om Come Drink with Me ikke falt i smak må det være noen godbiter der. Men mye har nok blitt ødelagt pga. Jackie Chan-filmene jeg vokste opp med. Tempoet, kampscenene og stuntene forelsket jeg meg i, og det blir ikke det samme å se gamle Shaw Brothers Studios-filmene, tror jeg. Kan jo hende at jeg vil finne sjarmen i disse filmene også, man vet jo aldri.

Come Drink with Me regnes som en klassiker. Dette skal visst være filmen som startet kampsportsirkuset i Kina. Produksjonen skilte seg ut fra andre filmer i samme sjanger. Alt var mer profesjonelt tilrettelagt. Selv fant jeg filmen kjedelig og langdratt. Kampscenene er til tider dårlig koreografert og mange av skuespillerne overspiller når de dør. Slike bilder hadde jeg i hodet mitt før jeg satt på filmen, og dessverre stemte visjonene ganske godt.

Historien har blitt fortalt tusen ganger tidligere. Mesteparten av filmen består av dialog og atter dialog. Klippingen er hårreisende dårlig i noen scener, det hadde man ikke sluppet unna med i dag. Det beste med Come Drink with Me er at den er pen å se på og filmmusikken passer bra til bildene vi ser.

Jeg kommer nok til å gi Shaw Brothers Studios-filmene noen sjanser til. Jeg tror jeg må opp ett tiår for å se noen filmer som kan passe meg. Come Drink with Me var nok en kjempefilm i 1966, nå er den bare kjedelig med mange feil.

4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: