Visit my YouTube channel here.

Coraline (2009)

coraline

You probably think this world is a dream come true… but you’re wrong.

Det har tatt en del år å lage Coraline grunnet bruken av stop-motion animation, men det var verdt ventetiden. Jeg er glad for den mørke tonen filmen har. Ikke alle animasjonsfilmer fra Hollywood tør det Coraline gjør med den mørke atmosfæren. Faktisk kan jeg nesten ikke huske at jeg har sett en animasjonsfilm som har en såpass trykkende stemning.

Coraline er egentlig en grøsser med et budskap til de yngre barna. Men Coraline er ikke en film for de aller yngste. Den blir for skummel, og det sier en som har sett litt av hvert siden jeg var ni år gammel. Mange av scenene var ganske skremmende og ikke minst vellagde. Atmosfæren er til å ta og føle på.

Animasjonen er strålende, skulle bare mangle når det har tatt så mange år å lage animasjonen. Stemmeskuespillerne gjør en ypperlig jobb med en strålende Dakota Fanning i spissen. Den jenta er bare fantastisk. Historien er spennende, rollefigurene er interessante. Det meste stemmer med Coraline.

Ikke forvent å le. Forvent en mørk film som er like skummel for voksne som for barn. Coraline har en herlig og mørk atmosfære.

8

2 thoughts on “Coraline (2009)”

  1. Henry Selick leverer nok en gang (vi hopper over Monkeybone som var en møkka film og James and the Giant Peach som var ok, men ikke noe mesterverk). The Nightmare Before Christmas var en mega stop-motion film. Det gjør det jo ikke noe at Neil Gaiman har skrevet boken som filmen er basert på. Så jeg hadde høye forventinger. Jeg er enig med nesten alt du sier, bare en ting jeg føler du bommer på, at dette er en barnefilm. Det er faktisk ikke noe du egentlig bommer på, men de i Norge som lanserte dette som en barnefilm.I USA promoterte de dette som en “voksen barne film”, i Norge lanserte de det som en ren barne film med mørke undertoner. Mine eventuelle barn hadde ALDRI fått sett denne når de var for eks 5-7 år. Filmen i selv synes jeg er genial, litt tuslete slutt trekker ned, selv om moralen i filmen er rimelig festlig “Foreldrene dine overser deg, men ønsker du noe annet kan det jo hende du får det være”

    9 av 10

    1. The Nightmare Before Christmas falt ikke helt i smak, likte Coraline adskillig mer. Corpse Bride rangerer jeg også høyere enn Nightmare. Jeg likte ikke låtene i Nightmare, historien er heller ikke noe god sammenlignet med Coraline og Corpse Bride.

      Var sikkert mange skremte barn i kinosalene når filmen gikk på kino i Norge. Stemmer nok som du sier at filmen er nok mer myntet på de eldre, men man tjener ikke like mye penger på oss eldre når det gjelder animasjonsfilmer. Der er de yngste barna hovedinntekten, så man kan jo si at Coraline bommet litt med målgruppen, for den tjente ikke så mye sammenlignet med andre animasjonsfilmer som går på kino. Mange voksne har jo fordommer mot animasjonsfilmer. Dette er for barn osv. Stakkars mennesker sier jeg bare. Coraline fortjente å tjene en god del mer enn den gjorde på kino, men som sagt havnet den mellom to stoler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.