Crimson Peak (2015)

crimson peak

Blod og snø.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTSX-HD Master Audio 7.1

En ung kvinne møter en mann hun blir forelsket i. Men hennes far liker ikke mannen som også har en litt merkelig søster. Faren dør, og den yngre kvinnen flytter inn sammen med mannen og hans søster som eier et stort gods som trenger oppussing. Men det burde hun aldri ha gjort.

Crimson Peak er regissert av Guillermo del Toro, og i hovedrollene finner vi Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston og Charlie Hunnam. Filmen kostet 55 millioner dollar å lage, og den tjente inn rundt 74 millioner dollar på kino. Det var skuffende, for Crimson Peak hadde fortjent mer suksess enn som så.

Visuelt sett er dette en av de vakreste filmene jeg noensinne har sett i mitt liv. Fargene, detaljene og atmosfæren som blir skapt er fantastisk. Det slitte og store godset ser fantastisk ut. Jeg tenker Dario Argento tenner på dette her!

Man kan kalle Crimson Peak for en litt klassisk spøkelsesfilm som for det meste fokuserer på atmosfære, det visuelle og historien. Spøkelsene i filmen kommer egentlig i andre rekke, og skal jeg være ærlig så forventet jeg mer skremmende spøkelser.

Regissør Guillermo del Toro er kjent for å være kreativ når han skaper monstre, så jeg forventet at spøkelsene i Crimson Peak skulle være veldig skremmende og intense. Men her har han benyttet seg faktisk av dataeffekter når det gjelder spøkelsene, de kler den visuelle stilen filmen har, men jeg hadde satt mer pris på sminke og ekte mennesker i denne sammenheng.

Det er ikke spøkelsene i Crimson Peak som er farlige, det er menneskene. Det er ikke så vanskelig å skjønne hva som foregår med søskenparet, og hvem det er som styrer det hele. Protagonisten er en ung, dum og naiv kvinne som bruker lang tid på å forstå hva som foregår. Hun må hoste opp litt blod først.

Crimson Peak er en velspilt film, men jeg må si at Charlie Hunnam ikke helt kledde rollen han spilte. Dette er mannen som hadde hovedrollen i den populære TV-serien, Sons of Anarchy. Han blir for moderne i språk og uttrykk, man merker at de andre skuespillerne rundt ham er mye bedre og de passer mye bedre til rollene de spiller. Jessica Chastain stjeler showet som den meget kalde søsteren, mens Tom Hiddleston sier det meste med sine store øyne. Mia Wasikowska er grei nok, men jeg har sett henne bedre.

Det er sant som de fleste sier, Crimson Peak må oppleves på størst mulig skjerm. Som sagt, filmen er utrolig vakker å se på, atmosfæren er herlig og skuespillerne er veldig gode og historien engasjerer. Crimson Peak er helt klart en av mine favorittfilmer som kom ut i 2015.

Bilde: 10/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 7/10

Bildekvaliteten er fantastisk. Bildet er klart med gode og varme farger. Utendørs er bildet veldig skarpt og detaljert. Sortnivået er også helt topp.

Dialogen er klar og tydelig. Crimson Peak har ikke det mest aggressive lydsporet jeg har hørt, men det er klart som dagen er lang. Lyden fyller opp rommet i flere scener med et detaljert og presist lydbilde der sidehøyttalere og bakhøyttalerne blir tatt i bruk på en effektiv måte.

Ekstramateriell:
Feature Commentary with co-writer and Director Guillermo Del Toro
Deleted Scenes (4 minutter)
The Light and Dark of Crimson Peak (8 minutter)
Beware Of Crimson Peak (8 minutter)
I Remember Crimson Peak (20 minutter)
A Living Thing (12 minutter)
A Primer on Gothic Romance (6 minutter)
Crimson Phantoms (7 minutter)
Hand Tailored Gothic (9 minutter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.