Visit my YouTube channel here.

Dearest (2014)

dearest

En ung gutt blir kidnappet, men foreldrene hans gir aldri opp håpet om å finne ham igjen.

Dearest er basert på en sann historie om en ung gutt som ble kidnappet i Kina. Dette er en velspilt film med gode skuespillere og en rørende historie, men historien er også vi bisarr.

Det er vanskelig å skrive om Dearest uten å avsløre noe, så jeg må røpe litt av handlingen. Så ikke les videre hvis du ikke har sett filmen.

Etter tre år så blir gutten funnet i live, og etter det så forsøker kvinnen som gutten trodde var hans ekte mor å adoptere en yngre jente som også bodde med henne på samme tid når gutten også bodde der. Guttens biologiske mor forsøker også å adoptere den lille jenta, for sønnen er veldig knyttet til henne og han tar henne som sin egen søster. Så vi får se flere intense scener når den gale kvinnen fra landet ikke skjønner at hun driter seg ut.

Kvinnen som tok seg av de to barna oppsøker også den unge gutten etter at han har kommet tilbake til sine biologiske foreldre. Dette er en karakter du virkelig vil hate, hun er så patetisk og gal i hodet. Hun blir spilt av Wei Zhao, som er en vakker kvinne, men i Dearest er hun skitten og stygg.

Det er trist å se på når den unge gutten begynner å savne kvinnen han trodde var sin mor. Han har problemer med å tilpasse seg sin nye hverdag, og det er forståelig når han var så ung som han var når han ble kidnappet.

Dearest har også noe å si om Kina og loven som sier at man kun kan ha ett barn. Dearest peker også en finger på grådigheten i Kina når faren som leter etter sin sønn lover en stor dusør hvis noen vet hvor gutten befinner seg. Da dukker det opp mange syke folk som lyver og forsøker å stjele dusørpengene. Filmen forteller også litt om hvordan mennesker i byen ser ned på de som lever på landet. Det er ganske dumt, men det er virkelighet, også her i Norge.

Dette er en vellaget film med fantastiske rolletolkninger. Historien er interessant og gripende, og det er trist å se på hva folk vil gjøre for penger, og hva folk er villige til å gjøre for å gjøre seg selv lykkelige mens andre må lide. Kina er i trøbbel, og det vil ikke bli bedre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.