Visit my YouTube channel here.

Death Proof (2007)

death proof

Ladies, we’re gonna have some fun.

Så er det duket for en ny film fra Quentin Tarantino. For noen er han et geni, for andre er han en copycat. For meg er han det siste, og jeg er ikke noe stor fan av denne veldig oppskrytte regissøren. Greit, Pulp Fiction er meget bra, det skal han ha Men det samme kan ikke sies om Reservoir Dogs. Se anmeldelse om hva jeg mener om den filmen. Ved siden av Pulp Fiction er min favoritt True Romance der Quentin Tarantino kun skrev manus og Tony Scott var regissør. Den første Kill Bill filmen var bra, men han bringer ikke mye nytt til sjangeren. Han kopierer fra filmer og setter scenene i sammen med kul musikk, og vips er han en av verdenes beste og kuleste regissører blant de yngre. Men kanskje folk blir litt nysgjerrige på hva som inspirerte Quentin Tarantino, og ser originalene. Det er jo en god ting spesielt når det gjelder det asiatiske filmmarkedet.

Det ble mye tull med samarbeidsprosjektet Grindhouse til Quentin Tarantino og Robert Rodriguez. De lagde en film hver som skulle vises i sammen, men filmene ble splittet opp i Europa og resten av verden med unntak av USA der man fikk sett begge filmene i samme visning. Quentin Tarantino lagde Death Proof, og Robert Rodriguez lagde Planet Terror.

Death Proof er ikke en bra film, og jeg holdt på å dø av kjedsomhet. Mesteparten av filmen består kun av dialog, og det er kun to actionscener i hele filmen. Den første actionscenen er den korteste, med absolutt den beste. Den andre actionscenen varer i en god stund, men er fryktelig kjedelig. Den blir også irriterende da tøffe Stuntman Mike viser sin sanne side.

Men tilbake til dialogen som består av en gruppe med damer som prater piss om ingenting. Dette er Quentin Tarantinos sterkeste side, men her bommer han så grovt at man begynner å lure på om han i det hele tatt har skrevet dialogen. Maken til elendig dialog skal du se lenge etter! Jeg elsker å se alt fra hjernedøde popcornfilmer til dialogtunge, men fy pokker så kjedelig og uinteressant dialog det er i Death Proof.

Kurt Russell som Stuntman Mike er hele filmen. Den eneste kvinnen som kommer ut med æren i behold er Rosario Dawson. Resten av gjengen klarer ikke å levere dialogen troverdig, men jeg er kanskje litt hard i kritikken mot de kvinnelige skuespillerne her. For hvem hadde klart å levere når man får denne drittdialogen?

Det er sjokkerende å se på IMDB at Death Proof har et gjennomsnitt på 7.9. Fans av Quentin Tarantino gir selvsagt høyeste karakter. Hadde denne filmen hatt en helt ukjent regissør, hadde nok Death Proof ligget så vidt over 5 i gjennomsnitt. Det er jeg ganske sikker på.

En ufattelig kjedelig film med 85% elendig dialog og trauste skuespillere med unntak av Kurt Russell. Quentin Tarantino lager ikke så mange filmer. Når han bruker så lang tid på å komme ut med en film, da er det noe som heter kvalitet. Og det ordet fortjener ikke Death Proof. Dette var en sjanger Quentin Tarantino ikke taklet, for han trynet stygt med Death Proof.

Får virkelig håpe at Robert Rodriguez sin Planet Terror er betraktelig bedre enn Death Proof. Men det skal ikke mye til.

3

12 thoughts on “Death Proof (2007)”

 1. Selv synes jeg dialogen er filmen sterkeste side, og synes det var kult at Tarantino valgte å ha to filmer så ekstremt forskjellig fra hverandre. Men jeg forstår at mange føler det slik du gjør. Selv har jeg en kompis som ikke liker Resevoir Dogs, nettopp på grunn av all dialogen. :/

 2. Var ikke helt fornøyd med denne da den kom, til tross for et stort utvalg pene, tøffe damer. Og den blir egentlig dårligere jo mer jeg tenker på den. Vet ikke om du har noe forhold til podcaster, men Mark Kermode river den skikkelig i fillebiter denne uka.

 3. Hørte den nå. Veldig bra, og det er VELDIG mye sant i det han sier. Jeg liker Pulp Fiction, men mener å ha lest at Tarantino har stjålet (som vanlig) mye fra en annen film. Vet du noe om dette?

  Hva synes du om Tarantino?

 4. Tror det bare er tatt litt herfra og litt derfra, det er vel. Bilen den andre jentegjengen bruker er lik den som brukes i Vanishing Point, ettersomjegharhørt.

  Jeg er egentlig stor fan. At han stjeler gjør ingenting så lenge han stjeler fra fine ting. Synes imidlertid Kermode hadde et poeng når han tok fram Jackie Brown som den beste filmen hans, siden den har mest originalt i seg (Blaxploitationreferansene er mange, men ikke slitsomme). Men jeg digger egentlig alt han har gjort, Death Proof er unntaket.

  Siden jeg først er her; lyst på en tur i katakombene Lørdag 6.? Det er fortsatt masse plass!

 5. Det manglet litt i slutten av første setning, den skal være sånn: Tror det bare er tatt litt herfra og litt derfra, det er vel bare i Reservoir Dogs at han stjeler så og si alt fra ett sted.

 6. Takker for innbydelsen, og jeg har tenkt litt på det, men må dessverre takke nei da jeg max klarer 2 filmer om dagen. I mine yngre dager så var rekorden 9 filmen på 1 døgn, så da hadde jeg blitt med. :)Men igjen takk for tilbudet!

 7. Trikset er å sulte seg litt på forhånd. I år som i fjor har jeg knapt rukket å se en film de tre siste ukene. Du må i hvert fall bare slenge innom en stund for å hilse på alle filmhodene hvis du har lyst.

 8. For min del kunne QT hatt litt meir action og desto mindre dialog. Ikkje at dialogen er dårleg, men det blir i stor grad to veldig avskilte deler som gjer filmen..

 9. Hadde han bare fulgt opp det første kræsjet som var konge, og kuttet den elendige dialogen, da hadde filmen sikkert blitt betraktelig bedre enn sluttresultatet tror jeg.

 10. Uff ja denne filmen var nedtur til de grader. Masse kjedlig dialog og nærbilder av føtter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.