Visit my YouTube channel here.

Death Wish V: The Face of Death (1994)

death-wish-v-the-face-of-death

Paul Kersey har funnet seg en ny dame, selvfølgelig blir hun drept av sin tidligere mann og da er det bare en ting å gjøre, det er å hevne seg.

Death Wish V: The Face of Death er den siste filmen i Death Wish-serien. Heldigvis kan man si, for Death Wish V: The Face of Death er den nest dårligste filmen i hele serien.

Det mest interessante med serien er at den startet i 1974, den ble avsluttet i 1994 og den hadde samme person i hovedrollen. Det ble hele to tiår, det er sjeldent at noe slikt skjer. Det er faktisk litt artig å se hvordan samfunnet har forandret seg gjennom disse to tiårene. Men protagonisten, han forandrer seg ikke. Det eneste er vel at han ikke er arkitekt i den siste filmen, mulig han har pensjonert seg.

Det skjer ikke mye spennende her. Antall personer som blir drept er ikke mange, det er jo en stor skuffelse hvis man ser tilbake på de to foregående filmene der serien satte rekorder.

Handlingen er veldig enkel og simpel, en mektig gangster dreper sin tidligere kone, og han får også da foreldreretten for ungen som var hos moren. Da må selvsagt Paul Kersey rydde opp.

Som nevnt, filmen er treg, antall drepte er få og skurkene har ikke noe personlighet. Charles Bronson gir faen denne gang, han er kjedelig og gammel, og slutten er jo helt tåpelig med tanke på at politiet alltid lar ham slippe unna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.