Falling Down (1993)

falling down

Yeah. And now you’re gonna die, wearing that stupid little hat. How does it feel?

Begeret renner over for William Foster. Han er en mann som i lang tid har vært psykisk ustabil, og han har fått nok av alt. Han lager kaos i byen, men målet er å treffe sin ekskone og datter. Men det er en lang vei å gå, og selv om han lager bråk, forfølger også bråk ham der han på veien treffer mange idioter som kødder med feil mann.

Michael Douglas er strålende i Falling Down, men det er noe jeg savner i filmen. Mer bakgrunnsinformasjon om hvem denne William Foster er. Her blir han fremstilt som en mann som har store problemer med å kontrollere sitt temperament, men har han gjort så mye galt? Det er mye sannhet han sier til mange av idiotene han møter, og noen av dem fortjener det de får, spesielt nynazisten og gjengmedlemmene.

Det føles ut som om Joel Schumacher forsøkte å lage en sort komedie uten helt å lykkes. Skal man lage en thriller burde man i det minste gi mer bakgrunnsinformasjon og karakterdybde som er totalt mangelvare.

Jeg blir alltid like forvirret når jeg ser Falling Down, noe mangler i filmen, det er en film som faller mellom to stoler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.