Visit my YouTube channel here.

Flags of Our Fathers (2006)

flags of our fathers

This isn’t just any island to them. This isn’t Tarawa, Guam, Tinian, or Saipan. This is Japanese soil, sacred ground. Twelve thousand Japanese defenders in eight square miles, they will not leave politely, gentlemen! It’s up to us to convince them.

Flags of Our Fathers er basert på sanne hendelser. Clint Eastwood har i løpet av de siste årene levert to kritikerroste filmer, Mystic River og Million Dollar Baby. Folk forventet noe stort når Flags of Our Fathers ble annonsert.

Flags of Our Fathers starter riktig bra, og det er Saving Private Ryan tendenser her i starten. Når troppene ankommer Iwo Jima og skal bestige fjellet, er det intenst men også nydelig visuelt sett. Jeg var ikke i paradis lenge. Da begynner kryssklippingen fra fortid til nåtid, og vi følger gruppen som heiste flagget og som har blitt nasjonens store helter. Det vil si ufrivillige helter. De må reise rundt å samle penger, og det er ikke alle i gruppen som takler å leve på en løgn. Det er dette som dreper hele filmen, og man blir sittende å se på klokka. Det er greit at soldatene ikke vil være helter, men de er så anonyme hele tiden. Det er ikke bare rollefigurene som er det, men også noen av skuespillerne. Paul Walker har en liten rolle i filmen, og etter det han viste i Running Scared burde han ha spilt legen i filmen. Han klarer i det minste å bringe energi til skjermen. For dette var en virkelig dau gjeng uten karisma for fem øre. En krig gjør mye med en person. Når filmen varer i 130 minutter, må man i det minste passe på å engasjere seeren. Det er noe Clint Eastwood ikke klarer med Flags of Our Fathers. Når han først bestemmer seg for å bli kjedelig, da blir det virkelig kjedelig.

Flags of Our Fathers hadde potensiale. Krigsscenene var imponerende. Det var rått, og mer grafisk enn Saving Private Ryan. Kronen på verket er det visuelle. Men ikke alle filmer som er basert på gode bøker blir til bra filmer. Flags of Our Fathers havner i denne kategorien.

Nå ser jeg frem til Letters from Iwo Jima, som ryktes å være en bedre film enn Flags of Our Fathers. Blir interessant å se krigen fra den andre siden også.

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.