Visit my YouTube channel here.

Fright Night (1985)

fright night bd

Welcome to Fright Night! For real.

Bilde: 2.40:1
Lyd: Engelsk Dolby Digital 5.1
Undertekst: Norsk

En ung mann som elsker grøsserfilmer får en ny nabo. Det tar ikke lang tid før den unge mannen er sikker på at hans nye nabo er en seriemorder eller det verst tenkelige, en vampyr! Han oppsøker en gammel TV-stjerne som spilte en vampyrdreper, men han tror selvsagt ikke på den unge mannen. Men han vil garantert forandre mening underveis.

Fright Night var en av mine favorittfilmer når jeg vokste opp. Det var noe helt spesielt med den filmen. Den var både skummel, morsom og hadde gode effekter. Nostalgiske filmer fra barndommen har en stygg tendens til å skuffe når man har blitt noen år eldre, men Fright Night holder seg bra. Det er en sjarmerende film fra 80-tallet som innehar gode kvaliteter. For de yngre, tenk Disturbia, bare at en morder har blitt byttet ut med en vampyr.

Fright Night har sine feil. Hvor er alle naboene? Reagerer de ikke på tåken som legger seg rundt huset på natten? Politiet er udugelige, og moren til Charley Brewster må være døv og skikkelig dum.

Noen skuespillere kler sine roller godt, andre ikke. Chris Sarandon som spiller Jerry Dandrige er herlig som vampyr. Det er noe erotisk over hans rolletolkning, akkurat slik vampyrer skal være etter min mening. Fyren går rundt i frakk og rødt skjerf! Roddy McDowall er en annen skuespiller som leverer en fantastisk rolletolkning som vampyrdreperen Peter Vincent. Han har god timing og byr på artige ansiktsuttrykk. To skuespillere trekker ned helheten, Amanda Bearse og Stephen Geoffreys. Amanda Bearse er en guttejente med en forferdelig hårfrisyre. Hun er best kjent for rollen hun hadde i Married with Children der hun spiller Marcy. Hun er ikke akkurat en drømmekvinne for å si det sånn. Stephen Geoffreys overspiller for mye som Evil Ed. Han har også en irriterende stemme som alltid går meg på nervene.

80-tallet hadde noen fine, forskjellige vampyrfilmer. Fright Night, The Lost Boys og Near Dark herjet på den tiden, og de er fremdeles gode underholdningsfilmer. Før så klarte man å kombinere grøss med komedie, det skjer ikke ofte lenger. Har du sett nytolkningen av Fright Night med Colin Farrell i rollen som vampyren, og ble du skuffet over den? Sjekk heller ut originalen som er mye bedre, og det er sannheten!

Bilde: 7/10 Lyd: 7/10 Ekstramateriell: 0/10

Bildet er klart, mykt og fargene er matte.

Dialogen er klar og tydelig. Lyden er litt hard, det merker man på diskanten. Sidehøyttalerne blir tatt i bruk noen ganger på en effektiv måte, f.eks. når en vampyr sniker seg rundt og lager lyder.

4 thoughts on “Fright Night (1985)”

  1. Lost boys såg jag nog, men Near Dark har jag aldrig sett. Har en känsla av att jag gillade Lost Boys, men minns för dåligt. Ska nog ta och se om den. 🙂

    1. The Lost Boys er en klassiker, like herlig den dag i dag. Den er litt bedre enn Fright Night, budsjettet var større i den filmen. Du burde også sjekke ut Near Dark, mye mørkere film med ville vampyrer der også, og det er faktisk Kathryn Bigelow som har regissert filmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.