Visit my YouTube channel here.

Goemon (2009)

goemon

Ninjaer.

Goemon ble jeg kjent med i det fargerike spillet Mystical Ninja Starring Goemon til Nintendo 64. Jeg visste ikke at han levde i virkeligheten på 1500-tallet i Japan. Han var Japans svar på Robin Hood, da vet de fleste hvor man skal plassere ham, bare at han var en ninja!

Goemon har mye dataeffekter, så mye at det i mange scener ser elendig ut. I mange scener tar effektene meg tilbake til gamle dataspill, det ser ikke bra ut. Men så får vi servert noen visuelle godbiter som er nydelig å se på. Dataeffektene er noe man hele tiden legger merke til. Her forsøkes det ikke å skjule effektene, sånn fungerer det ikke i Japan med dataeffekter. Det er for kostbart, markedet er for lite. Jeg kommer nok aldri til å se filmen igjen, men jeg tror jeg hadde satt mer pris på effektene hadde jeg visst hva jeg gikk til. Forvent en film som ligner på et dataspill, da blir du ikke skuffet, selv om de fleste spillene ser bedre ut.

Skuespillerne er av blandet kvalitet. Noen er helt forferdelige, andre bedre. Heldigvis leverer Yôsuke Eguchi den beste rolletolkningen som mestertyven Goemon. Mange av de andre hører hjemme på en teaterscene med overspilling og ond latter. Det er en meget god grunn at Japan aldri har taklet actionsjangeren. Ingen slår Hong Kong i Asia, både effekter og skuespillere holder en helt annen klasse. Men dette er en tradisjon i Japan, de holder på sitt og sin kultur, tar ikke hensyn til andre. Nå er det ingen som tvinger meg til å se denne type filmer med japanere, men jeg må se allikevel.

Historien er helt grei, den byr ikke på noe nytt vi ikke har sett før. Ond mann, kameratskap og undertrykkelse. Dessverre tryner filmen litt på slutten. Jeg forventet nok en lystigere film. Jeg så for meg spillet jeg spilte, en lystig og fargerik verden. Jeg fikk en slags blanding, bare at slutten ikke ble helt som forventet. Slutten er basert på det som skjedde i virkeligheten, det hadde jo ikke fungert i et spill som er basert på de yngste.

Goemon er nok en elsk eller hat film. Her finner vi oppbrukte klisjer og en del ubrukelige skuespillere, men actionscenene er morsomme å se på selv om effektene i mange scener ikke holder helt mål.

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.