Visit my YouTube channel here.

Grave of the Fireflies (2008)

grave-of-the-fireflies-2008

Vi følger en gutt og hans lillesøster under den andre verdenskrig. Moren deres har akkurat dødd, og storebroren må ta seg av sin lillesøster, men det er ikke lett når alle rundt dem har nok med å ta seg av sine egne familier og seg selv.

Dette er en live action-tolkning av den klassiske animasjonsfilmen, Grave of the Fireflies. Med tanke på at animasjonsfilmen regnes som en klassiker skjønner jeg ikke helt hvorfor man valgte å lage en live action-film, for det er vel ingen som trodde at en vanlig spillefilm ville bli bedre enn animasjonsfilmen?

Problemet med denne filmen er at den bommer målet helt når det gjelder noen av de viktigste emosjonelle scenene man finner i animasjonsfilmen. Animasjonsfilmen er så jævla trist, men live action-filmen følger ikke helt i fotsporene til animasjonsfilmen, den velger noen ganger å gå sin egen vei. Det har jeg ikke problemer med, men når filmen bommer med det som gjorde animasjonsfilm så bra med tanke på historien, så faller live action-filmen med ansiktet først ned i gjørma.

Og jeg kommer ikke over hvor dum storebroren er når han ikke klarer å ta seg av sin lillesøster. Det skjer også i animasjonsfilmen, jeg tipper på at det er en kulturell ting. Men kom igjen, prøv å få hjelp fra noen voksne, det må da være en plass for hjemløse barn under en krig?

Jeg kan ikke anbefale Grave of the Fireflies videre til noen. Hvis du elsker animasjonsfilmen, hold deg unna live action-filmen. Hvis du ikke har sett noen av filmene, se animasjonsfilmen og igjen hold deg langt unna live action-filmen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.