Half Nelson (2006)

Second chances are rare, man. You ought to take better advantage of them.

Half Nelson skuffet meg. Skuespillerne er solide, Ryan Gosling er en av de beste skuespillere vi har. Men vi lærer aldri å kjenne rollefiguren han spiller, en selvdestruktiv lærer som tyr til dop for å takle hverdagen. Det sentrale spørsmålet er selvsagt hvorfor han er selvdestruktiv? Hva slags demoner har han inni seg? Det spørsmålet blir aldri besvart, og det ødela mye av min filmopplevelse. Hvorfor skal jeg bry meg om en rollefigur jeg aldri lærer å kjenne?

En annerledes lærerfilm der elevene ikke er problemet, men læreren som aldri åpner seg opp for noen. Her finnes det ikke en lærer som redder elever, han sier at det som redder ham er elevene. Men hva redder de ham ifra?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.