Visit my YouTube channel here.

Halloween II (2009)

Fuck, fuck, fuck!

Nå har Rob Zombie gjort nok skade med sine tolkninger av Halloween-filmene. Mannen kan ikke skrive dialog, han lærer aldri. Her bannes det hele tiden, og alle rollefigurene er det man kan kalle ekte trailer trash. Mennene går rundt med stygge barter og kinnskjegg. Damene er ikke så ille som i den første filmen, men Laurie Strode holder standarden med skriking, banning og galskap. Ingen av karakterene er sympatiske, de er skitne, ekle, brautende og dumme. Ekte trailer trash, akkurat slik Rob Zombie liker det.

Skal jeg nevne noe positivt om regien til Rob Zombie, så er det starten av filmen. Rob Zombie har mye hat i seg, det har han klart å overføre til Michael Myers. De første minuttene med Michael Myers byr på så mye hat jeg sjeldent har opplevd i en film. Blodig og fryktelig voldelig, men dessverre for filmen brenner Rob Zombie alt kruttet i starten av filmen. Mot slutten blir det kun vanlige drap med kniv. Merkelig forvandling må jeg si. En annen ting er at Rob Zombie i noen tilfeller lykkes med den visuelle stilen. Han liker nærbilder, og det blir mer intenst og stygt hvis man har lite attraktive mennesker med i filmen, og det har selvsagt Rob Zombie nok av. Han har sine små øyeblikk der også, ellers er han en dårlig filmskaper som gjør samme feil gang etter gang. Og hva er poenget med å bruke sin kone i en mindre rolle som moren til Michael Myers? Sheri Moon Zombie kan jo ikke spille for fem flate øre. Er jo helt latterlig å høre hennes såkalte innlevelse når hun prater.

Historien i Halloween II er mildt sagt elendig. Michael Myers drømmer om sin mor med sin hvite hest, han får også besøk av sin yngre utgave av seg selv. Michael Myers anlegger skjegg og langt hår, hva faen? Denne filmen er en lidelse å fullføre. Å sitte å høre på dialogen til Rob Zombie i 110 minutter er tortur av den groveste sort. Har du sett en film laget av Rob Zombie, vet du godt hva jeg mener. Skal man ikke i det minste bry seg litt om de sentrale rollefigurene? Greit at de ikke behøver å være så uskyldige, men å prøve å knytte bånd til en gal jente som skriker fuck i hver eneste setning fungerer svært dårlig. Det gjør også Margot Kidder, som sammen med Carrie Fisher burde skremme de fleste fra i å drikke alkohol.

Nå håper jeg ikke noen filmstudioer gir mer penger til Rob Zombie til å lage flere Halloween-filmer. Nok er nok!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: