Visit my YouTube channel here.

Hanna (2011)

Løp Hanna, løp!

Hanna var en film jeg forventet mye av, jeg hadde mine tanker om hvordan filmen skulle være. Jeg forventet en grafisk og mørk film. Jeg har nesten helt sluttet å lese om filmer, og jeg ser ikke lenger filmtrailere, så jeg stiller nesten alltid med blanke ark om dagen. Blir mer spennende for en aldrende filmnerd på den måten.

Hanna var alt det motsatte av det jeg forventet. En generisk film som føltes mer ut som en amerikansk utgave av Run Lola Run møter Jason Bourne. Det er ingenting originalt her, det skjer nesten ingenting den første timen, og når Hanna og Marissa står ansikt til ansikt, er alt avgjort i løpet av noen sekunder. Her har man bygd opp filmen så hurpa Marissa skal få grisejuling av Hanna, men så får man ikke belønningen! Hva faen?

Saoirse Ronan er en god skuespiller, men i Hanna ser hun skikkelig stygg ut. Jeg ble så fiksert på å finne hennes øyenbryn, hun er nesten albino i filmen. Jeg fant ikke det særlig tiltrekkende med en ung jente som er en trent drapsmaskin skal delvis være en albino eller en finne. Cate Blanchett får svært lite å jobbe med, hun er en kvinnelig utgave av Anders Behring Breivik. Hun skal få publikum imot seg, det klarer hun ikke da hun er så endimensjonal som det overhodet mulig kan bli. Hennes besettelse på munnhygiene er latterfremkallende, der skal vi lære henne å kjenne, forferdelige scener.

Det beste med Hanna er filmmusikken som er herlig, spesielt i actionscenene. Filmen ser også bra ut, regissør Joe Wright har god kontroll på kamera og alt er oversiktlig. Actionscenene skuffer, volden er snill da aldergrensen er PG-13. Hadde jeg visst det, hadde jeg ikke forventet filmen jeg så for meg i mitt syke hode, jeg ville ha en ny Kick-Ass og Super!

Det er ikke noe som helst spesielt med Hanna. Ung jente møter verden, hun er veltrent drapsmaskin, hun skal finne sin identitet og en slem hurpe er etter henne og selvsagt har ondskapen rødt hår. Hun blir forfulgt av slemme tyskere med dårlig klessmak som ikke hører hjemme i denne filmen. Typisk en film for de yngste som blir lett imponert over ting jeg har gått lei av for mange år siden. Actionscenene du finner i Hanna finner du bedre i middelmådige actionfilmer fra Hong Kong, det sier egentlig alt. Hanna er en middelmådig Hong Kong-film som det lukter Benny Chan av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.