Visit my YouTube channel here.

L: Change the World (2008)

L må stoppe en gruppe terrorister. De har et farlig virus som de vil bruke mot menneskeheten.

Man bør ha sett de to Death Note filmene før en ser L: Change the World. I starten ser vi korte klipp fra Death Note: The Last Name og de største hendelsene blir røpet. Spillefilmene av Death Note fulgte ikke animeserien. Death Note: The Last Name hadde en helt annen slutt som falt i smak hos undertegnede. Etter de korte klippene fra Death Note: The Last Name lever L. Change the World sitt eget liv. Da har ikke filmene noe som helst felles med unntak av rollefiguren L.

Jeg hadde litt forventninger til denne filmen selv om anmeldelsene har vært dårlige. Nå leser jeg sjelden anmeldelser av filmer, men får med meg litt inntrykk her og der. Grunnen til at jeg fant L: Change the World spennende, var regissør Hideo Nakata. Dette er mannen bak Ringu trilogien og Dark Water. Formkurven til Hideo Nakata har i de siste årene pekt en vei. Nedover. Og nå har har han nådd bunnen med L: Change the World.

L: Change the World er en standard thriller uten nye ideer. Historien og rollefigurene er syltynne. Det lukter billig tv-produksjon lang vei. Det er flaut å se på, og enda flauere blir det når mannen bak Ringu er regissør. Jeg trodde jeg var herdet når det gjaldt grøssere. Hideo Nakata klarte den bragden å skremme dritten ut av meg med Ringu. Etter den opplevelsen har aldri grøssere blitt det samme igjen med unntak av A Tale of Two Sisters.

Skuespillerne er elendige. Rollefigurene og skuespillernes rolletolkninger er bare irriterende dårlig. Jeg blir kvalm av å se denne type rolletolkninger og rollefigurer. Det er kun en skuespiller som leverer varene. Det er selvsagt Ken’ichi Matsuyama som den ekle L. Selv om manuset og hans medspillere er elendige, har han i det minste stolthet der han atter en gang viser hvor bra karakterskuespiller han er.

L: Change the World fortjener ikke mye ros. Den er kjedelig, det skjer ingenting i filmen og rollefigurene er irriterende og dumme. Hvordan historien utvikler seg underveis henger ikke på greip. L skal være vanskelig å finne, og alle vet hvem skurkene er. L har stor makt, her blir han nesten en ubetydelig brikke. Hva er det som skjer?

Nå skal jeg ikke bestemme hva andre mennesker skal se. Det er en avgjørelse de selv må ta. Men liker du Death Note filmene og L, la det være med de to filmene. L: Change the World er en patetisk dårlig film som har sikkert tjent inn en del penger pga. rollefiguren L.

2

One thought on “L: Change the World (2008)”

  1. Æ så den i sted. Æ e eni med dæ at den va dårli. Da va denne trilogien ødelagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.