Visit my YouTube channel here.

Linger (2008)

Gia mister sin kjæreste i en ulykke, og hun sliter fremdeles tre år etter ulykken. Hun slutter med sin medisinering, og da dukker hennes avdøde kjæreste opp.

Johnnie To har hoppet av gangstersjangeren for å lage kjærlighetsdrama, og det ble dessverre ikke så bra. Johnnie To har laget kjærlighetsfilmer tidligere, og noen av dem har jeg likt som f.eks. Turn Left, Turn Right og My Left Eye Sees Ghosts.

Linger blir på en måte Johnnie Tos svar på Windstruck der musikken er vakker, men karakterdybden er totalt fraværende i Linger. Jeg får ikke den følelsen som jeg fikk i Windstruck, for her blir man aldri kjent med rollefigurene, og da blir det ikke så rørende som det kunne ha blitt. Skuespillerne gjør en ok jobb, men de to sentrale rollefigurene mangler kjemi. Det sterkeste med Linger er filmmusikken som har en vakker kjenningsmelodi.

Her skuffet Johnnie To, det må jeg ærlig si. Jeg skjønner ikke helt hvorfor han lager en film som kun varer i 85 minutter og dropper karakterdybden. Det er lovlig hvis en regissør ikke har laget så mange filmer i denne sjangeren, men her snakker vi om selveste Johnnie To, og da er det ikke lovlig.

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.