Visit my YouTube channel here.

Making a Murderer: Season 1 (2015)

making-a-murderer

En mann måtte sone 18 år i fengsel for en forbrytelse han ikke gjorde. Det tar ikke lang tid før han igjen er i trøbbel og bak gitter.

Making a Murderer består av 10 episoder der vi følger en mann som først ble dømt for en forbrytelse han ikke gjorde, det kostet ham 18 år bak murene før han ble løslatt. Men politiet er ikke helt ferdige med ham, så han er ikke lykkelig lenge før han igjen blir beskyldt for noe han sier ikke han har gjort.

Making a Murderer er en av de mest omtalte dokumentarseriene om dagen. En annen omtalt dokumentarserie er The Jinx. Forskjellen mellom Making a Murderer og The Jinx er at i The Jinx følger vi en rik mann, mens i Making a Murderer følger vi en enkel mann og som vi vet fra før, det er de fattige som alltid får svi mest.

Nå er det ikke noe poeng å røpe for mye av det som skjer i løpet av de 10 episodene. Poenget med Making a Murderer er å skremme oss, det er å belyse oss om det korrupte rettssystemet og Making a Murderer vil garantert skremme deg og gjøre deg jævla forbanna! Nå skal det sies at dette er et ekstremt tilfelle, men vi ser jo også hva som har skjedd her i Norge når det gjelder mennesker som har blitt uskyldig dømt. Man blir ikke stolt av å være menneske etter å ha sett Making a Murderer.

Det man ser i Making a Murderer er sykt og det er provoserende. Man ønsker bare at det finnes en ekte Frank Castle, altså The Punisher, og at han tar seg en tur ned til Manitowoc County for å avlive en hel haug med avskum, og da snakker jeg ikke om de siktede i saken, selv om den ene av dem ikke har rent mel i posen.

Det blir mange timer i rettssalen, og påtalemyndigheten har så dårlige bevis at det føles ut som om man ser en parodi på en rettssak. Man blir flau og sjokkert over dette sirkuset, og familien til den avdøde burde ha funnet seg en annen talsmann for familien enn den avdødes bror. For en idiot, det er noe helt galt med denne fyren, han er stokk dum, han elsker oppmerksomhet og jeg følte null empati bare på grunn av denne jævla idioten!

Selv om Making a Murderer er en dokumentarserie som hekter deg fra 1. sekund, så kunne man ha kortet ned litt på episodeantallet, for det blir litt mye av det samme noen ganger og man burde ha kortet serien ned fra 10 til 8 episoder.

Det er vel sikkert noen som planlegger å lage en vanlig spillefilm basert på denne saken og dokumentarserien. Det er helt unødvendig, for Making a Murderer føles ut som en film. Det er utrolig at man har så mange mennesker i Making a Murderer som føles ut som filmkarakterer, og kongen av dem alle er den sleske advokaten for påtalemyndigheten som har en av de kvalmeste stemmene jeg noensinne har hørt. For en kongekarakter av en klyse!

Nå skal det sies at jeg ikke likte at menneskene bak serien nesten har bestemt seg for at den hovedtiltalte er uskyldig, det er flere ting de merkelig nok ikke har tatt med her som setter den hovedtiltalte i et annet lys.

Den hovedtiltalte i saken virker ikke god i hodet, men pga. vinklingen føler man så avsky for påtalemyndigheten og måten de går frem på i pressen og bevisene. Men det er noe som ikke helt stemmer her når det gjelder den hovedtiltalte. De jeg fikk mest vondt av var foreldrene til den hovedtiltalte og den unge mannen som ikke er så skarp. Det man ser under avhørene av den unge mannen får blodet til å koke!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.