Visit my YouTube channel here.

Michael Clayton (2007)

michael-clayton.jpg

I’m not the guy you kill. I’m the guy you buy! Are you so fucking blind that you don’t even see what I am? I sold out Arthur for 80 grand. I’m your easiest problem and you’re gonna kill me?

I hovedrollen finner vi George Clooney som Michael Clayton. Michael Clayton jobber for et stort og anerkjent advokatfirma. Han er fikseren deres, eller vaktmesteren som det så pent kalles. Mannen tar seg av drittjobbene, og han er god til det. Men han sliter med økonomiske problemer etter at hans bar gikk konkurs. Han trenger penger da han skylder en lånehai et stort beløp. Men Michael Clayton må også gjøre jobben sin for firmaet.

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke helt skjønte hva som foregikk den første halvtimen. Enten var jeg litt trøtt, eller så var det elendig innledning fra regissørens side. Hvem jobbet for hvem, og hva var problemet spurte jeg meg selv. Heldigvis falt brikkene på plass etter en time, men dette skulle da ikke være nødvendig bare for at jeg ikke helt fikk med meg starten skikkelig. Eller gjorde jeg det?

Sjanger er thriller, men Michael Clayton er ikke en typisk advokat-thriller der det holdes høyt tempo og spenningen er på topp hele tiden. Her går det fryktelig tregt, og det skjer veldig lite. Men av det som skjer er det interessant, og det blir spennende på slutten når alle trådene samles opp.

Jeg fikk aldri inntrykk av at Michael Clayton var en skikkelig dyktig mann i det han gjorde. Av det han gjorde i filmen var det ikke mye som skulle tilsi at han hadde vaktmesterjobben. Skuespillerne gjør en god og solid jobb, og George Clooney er meget god som den deppa Michael Clayton.

Michael Clayton er en litt forvirrende film med en veldig dårlig innledning. Så vær våken når filmen starter. Etter å ha lest litt, er det ikke bare jeg som ble forvirret i starten av filmen.

6

One thought on “Michael Clayton (2007)”

  1. * mulig spoiler *

    Denne filmen likte jeg også. Spesielt scenen når han går opp til de hestene på bakketoppen er fantastisk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.