North by Northwest (1959)

North by Northwest

En helt vanlig mann må gjøre alt for å overleve, for noen spioner tror at han er en hemmelig agent som er ute etter dem.

North by Northwest regnes for å være en av de beste filmene til Alfred Hitchcock. Dette er kun den andre filmen jeg har sett som Alfred Hitchcock har laget, den eneste filmen jeg har sett før denne er klassikeren, Psycho.

Med tanke på at jeg er litt allergisk mot skuespillere og filmer som ble laget før 70-tallet, så klarte North by Northwest å overbevise meg om at ikke alle filmer har teatralske skuespillere, slik som skuespillerinnen i The Innocents.

North by Northwest er en film med glimt i øyet, den blir aldri mørk, filmen har en leken tone og faktisk flere morsomme scener. Det er flere høydepunkter her, jeg likte spesielt fyllekjøringen til protagonisten. Denne scenen kommer tidlig, så standarden blir satt høyt tidlig inn i filmen.

Den som stjeler showet er smellvakre Eva Marie Saint, hun er fantastisk i North by Northwest. Det eneste ekle jeg fant med filmen var aldersforskjellen mellom Eva Marie Saint og Cary Grant. Cary Grant ser ikke akkurat ung ut når han viser frem sin bare overkropp. Aldersforskjellen mellom disse to er 20 år, men det føltes ut som 30 år.

Det største minuset med North by Northwest er spilletid enpå 136 minutter. Det er rundt 20 minutter for mye, jeg merket at rytmen kunne være litt ujevn og at filmen fokuserte litt for mye på Cary Grant og Eva Marie Saint til tider. Her kunne man ha trimmet filmen med noen minutter, vi ser og skjønner at de har sterke følelser for hverandre ganske tidlig, men filmen skal absolutt mate oss for mye med den berømte teskjeen.

North by Northwest er en underholdende og velspilt film med mye glimt i øyet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.