Visit my YouTube channel here.

Onibaba (1964)

onibaba

To kvinner og en kåt mann.

En borgerkrig herjer i Japan, og en kone og en svigermor gjør alt de kan for å overleve. De dreper menn som befinner seg i nærheten av deres hjem, og de selger våpen og utstyr for å få mat på bordet. Så får de beskjed av en mann at sønnen og ektemannen har blitt drept i kamp, og enken innleder et forhold til denne mannen, noe som gjør at svigermoren til den drepte sønnen blir litt smågal i hodet.

Onibaba regnes som en japansk klassiker. Filmen er god, men den er samtidig litt treg. Det er interessant å se på svigermoren som underveis mister forstanden når hennes svigerdatter innleder et forhold til en venn av den avdøde sønnen.

Onibaba er ikke direkte en skummel film, den blir først skummel når en samurai med en kul maske dukker opp. Dette er først og fremst et lite karakterstudie om en kvinne som er svært dominerende og som nok selv er litt kåt og misunnelig at hun ikke får smake litt kukk. Men hun har jo ikke en like fin kropp som sin svigerdatter, så jeg skjønner den kåte mannen, det er lett å sette seg i hans situasjon.

Men det hele går litt sakte unna, filmen har også en tendens til å repetere seg selv uten å komme videre. Dette gjelder spesielt når forholdet starter mellom svigerdatteren og den jævla kåte mannen som sikkert hadde voldtatt et gresstrå hvis han ikke hadde fått seg et nummer av den fine dama med de vakre puppene. Den mannen er sprengkåt og ekkel. Det lukter voldtektsmann lang vei!

Onibaba er verdt å sjekke ut hvis du liker asiatisk film og vil se en film som har inspirert filmer i ettertid. For det lukter filmhistorie av Onibaba, og det kan også være litt lurt å lese litt om historien bak Onibaba og tiden historien finner sted i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.