Visit my YouTube channel here.

Platoon (1986)

platoon

Shut up! Shut up and take the pain! Take the pain!

Platoon er rett og slett et stort mesterverk. Med tanke på hvor lavt budsjett Oliver Stone hadde, er bragden enda større. Når man ser skuespillere han valgte ut på den tiden, så tok han en stor sjanse. Disse skuespillerne hadde ikke vært med i noen store filmer, og mange av dem hadde ikke vært med i mange filmer heller. Se på denne listen: Johnny Depp, Charlie Sheen, Willem Dafoe, Tom Berenger, Forest Whitaker. Alle disse skuespillerne har etter Platoon opparbeidet seg et godt rykte som gode skuespillere

I Platoon stifter vi bekjentskap med to parter i leieren. Du har de som fester og doper seg. Grunnen til at de gjør det, er sjansen for å rømme et lite øyeblikk fra virkeligheten. På den andre siden har du de som bare sitter og venter på et nytt oppdrag, og som aldri klarer å slappe av. Oliver Stone viser oss den stygge siden av amerikanerne, men også den menneskelige siden. Tom Berenger og Willem Dafoe er skuespillerne som utmerker seg mest her. Spesielt Tom Berenger som den kalde og onde sersjanten, mens Willem Dafoe spiller den snille. Tom Beregner er helt konge i denne filmen. Fyren var som skapt for denne rollen der han viser oss en mann uten noe form for følelser, og du sitter og venter på at han skal få sitt til slutt.

Når det gjelder slagscenene, så er det ikke mange av dem. De er heller ikke noe spektakulære. Platoon viser oss den menneskelige siden, og hva krig gjør med personer. Noen bryter i sammen, andre blir sterkere som person.

Platoon er en av tidenes beste krigsfilmer. Rå som faen, men som har et budskap.

10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.