Visit my YouTube channel here.

Iron Eagle (1986)

iron eagle

Jagerfly og walkman, hånd i hånd.

Faren til Doug Masters som er jagerflypilot, blir skutt ned og tatt til fange. Han blir dømt til døden, og amerikanske myndigheter tør ikke gjøre noe. Doug Masters tar loven i egne hender, og sammen med sine kamerater og den gamle veteranpiloten Chappy, har de 3 dager på seg for å klekke ut en plan og redde Doug Masters sin far.

På 80-tallet var det Top Gun som satte fart på flysjangeren. Iron Eagle er ikke en dårlig film, men det er mye teite ting i filmen. Doug Masters må alltid ha med seg sin walkman når han er ute å flyr, hvis ikke skyter han som en blind mann. Han mister rett og slett rytmen som han så fint sier det. Et stort problem er når jagerflyene blir sprengt i lufta. Det er utrolig dumt å se et fly står parkert midt oppi lufta når raketten treffer. Her kunne de ha gjort en mye bedre jobb med miniatyrflyene.

Skuespillerne gjør faktisk en veldig god jobb. Jason Gedrick som Doug Masters, og Louis Gossett Jr. som Chappy, har en herlig kjemi i filmen. Filmen i seg selv er bra gjennomført, og selv med en spilletid på nesten 2 timer blir filmen aldri kjedelig. Filmen er spennende helt til slutt, og det er en film jeg gjerne ser igjen, selv nå etter så mange år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.