Visit my YouTube channel here.

The Man with the Iron Fists 2 (2015)

the man with the iron fists 2

Mannen med jernbeina.

Bilde: 1.78:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekst: Norsk

Thaddeus er tilbake, og denne gangen må han hjelpe en liten landsby som blir styrt av en ond mann som tvinger innbyggerne i den lille landsbyen å grave etter sølv. Men det ligger også noe mer bak.

The Man with the Iron Fists 2 er altså oppfølgeren til The Man with the Iron Fists. Den filmen skuffet mange. RZA er tilbake som mannen med jernnevene, heldigvis får han ikke like mye skjermtid og fokus som han gjorde i den første filmen.

Som filmkjennere vet, er disse filmene en hyllest til Shaw Brothers. For å si det sånn, disse to filmene hadde fungert mye bedre hadde ikke filmene vært laget i Vesten, og at de hadde vært laget for 30-40 år siden.

Jeg ser hva man forsøker å gjøre med disse filmene, og jeg ser faktisk potensiale her hvis man hadde hatt en annen type enn RZA til å styre skuta. Han ønsker inderlig å bli en filmstjerne, han ønsker å hylle sjangeren og Shaw Brothers, men han lykkes aldri. Hva slags personer er det han har rundt seg som ikke tør å si at dette ikke er godt nok? Han burde bytte venner som tør å si sannheten, da er det bare å oppsøke undertegnede.

The Man with the Iron Fists 2 er en film med artige ideer, selv om det ikke er originalt. Men for at filmen skal bli underholdende må man ha mye bedre skuespillere enn disse asiatene fra USA og Canada. Kampkoreografien, klippingen og filmingen er heller ikke god nok. Man ser ikke en helhet i kampene, man føler heller ikke noe fra karakterene når det gjelder følelser. Det skal man alltid gjøre hvis man ser gode kampsportfilmer.

Ser man tilbake på Shaw Brothers-filmene, er det mange filmer med elendig dialog. Men det fungerer mye bedre når de snakker kinesisk og spiller på den kinesiske måten med ond latter og overspilling. Når dette blir overført til engelsk høres det bare grusomt ut. Og når disse asiatene fra USA og Canada har helt døde stemmer, kombinert med grusom dialog, da er det like greit å kjøre to strikkepinner inn i øregangene slik at man slipper å høre hva som blir sagt.

Det beste med The Man with the Iron Fists 2 er filmmusikken som faktisk er veldig god og passende. Noen vil sikkert klage på musikkvalgene, at hip hop ikke høre hjemme en kampsportfilm, men det er bare tull. Her får RZA det til å funke.

Den første filmen er hakket bedre enn The Man with the Iron Fists 2. Den hadde et større budsjett og bedre kampscener enn de man får se i The Man with the Iron Fists 2. Som sagt, jeg skjønner hva man ønsker å gjøre med disse filmene, men da man få fjernet først og fremst RZA, for han holder potensialet tilbake.

Bilde: 9/10 Lyd: 9/10 Ekstramateriell: 4/10

Bildekvaliteten er faktisk veldig god. Bildet er klart, ganske skarpt og fargene ser naturlig ut.

Lydsporet er også bra. Dialogen er klar og tydelig, og rommet blir fylt opp av dramatisk filmmusikk flere ganger. Det er også mye bass her når enkelte låter blir spilt.

Ekstramateriell:
Deleted scenes (12 minutter)
Chi Warriors: The Making of the Man with the Iron Fists (13 minutter)
Audio Commentary

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: