Visit my YouTube channel here.

Public Enemy (2002)

Raseri.

Public Enemy er en herlig thriller der en politimann er sikker på at han vet hvem morderen er, men morderen er en mektig og ikke minst en smart mann som alltid ligger et steg foran politimannen.

Kyung-gu Sol som spiller den frekke og intense politimannen lever en fantastisk rolletolkning. Han er sammen med Kang-ho Song helt klart Sørkoreas beste skuespiller. Det jeg er litt usikker på er om Kyung-gu Sol er en bedre skuespiller som har større rekkevidde enn Kang-ho Song. Jeg har alltid hatt det inntrykket, han klarer å vise mer følelser enn Kang-ho Song.

I Public Enemy spiller Kyung-gu Sol en skikkelig slabbedask av en politimann som både er frekk og voldelig. Sung-jae Lee leverer en nydelig rolletolkning som morderen. Hans rollefigur minner meg veldig mye om Patrick Bateman fra American Psycho. Sung-jae Lee og Kyung-gu Sol utfyller hverandre helt perfekt. Når man har to slike interessante rollefigurer i samme film, blir filmen aldri kjedelig.

Public Enemy klarer også å by på svart komedie i forskjellige scener som treffer innertier. Jeg har sett mange filmer i løpet av livet, og det finnes ikke mange filmer som Public Enemy. Dette er en voldelig og skitten film med mye humor. En korrupt politimann møter Patrick Bateman kan umulig bli dårlig. Nok en perle fra Sør-Korea som flere må få opp øynene for. Liker du filmer fra Sør-Korea, har Public Enemy alt det som gjør filmene fra dette landet så bra. Banning og slag med flat hånd dominerer. Nydelig, ikke sant?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.