Visit my YouTube channel here.

Punch-Drunk Love (2002)

I’m lookin’ at your face and I just wanna smash it. I just wanna fuckin’ smash it with a sledgehammer and squeeze it. You’re so pretty.

Paul Thomas Anderson er en av de beste og mest originale regissører vi har. Han har til nå ikke laget en eneste dårlig film, selv om There Will Be Blood skuffet meg, har den en del kvaliteter man ikke kan se bort ifra. Med Punch-Drunk Love har han laget en romantisk komediefilm som ikke hører hjemme i Hollywood. Jeg får mer asiatisk følelse over denne filmen, det er noe med de sære rollefigurene som ikke helt hører hjemme i Hollywood, og det er bare positivt for min egen del.

En ting en skal bite seg merke i er musikken Paul Thomas Anderson bruker. Som i There Will Be Blood bruker han merkelig filmmusikk, noen ganger er det bedre å kalle det lydeffekter. Selv om det ikke låter særlig bra, er det utrolig å se og høre hvor effektivt lydbildet er når rollefigurene stresser rundt på skjermen. Mannen fanger stressnivået til rollefigurene helt perfekt med lydbildet han leverer, det blir dobbeltstress å se på.

Dialogen er vittig, og Adam Sandler leverer helt klart sin beste rolletolkning. Jeg er ganske sikker på at han aldri vil overgå denne rolletolkningen. Adam Sandler kan drama så lenge han har en god regissør som kan hjelpe ham på vei. Emily Watson er som vanlig sikker. Hun er søt og sjarmerende der hun er holdepunktet til en lettere forvirret mann som har fått nok av sine søstre som mobber ham.

Jeg elsker sære filmer som ikke følger den typiske formelen. Slutten er det eneste jeg ikke liker, jeg hadde likt en annen slutt, akkurat der feiget Paul Thomas Anderson ut. Ellers er dette en film som skinner som en stjerne, og som byr på noe nytt denne sjangeren sårt trenger.

9 thoughts on “Punch-Drunk Love (2002)”

 1. Jeg tilgir deg alt du har tatt feil i. Fordi du klarer å se at dette er en riktig bra bra film. Jeg tror jeg skal starte en Paul Thomas Anderson fan club. Men nå venter jeg kun på en ny anmeldelse av Magnolia….

  1. Du må nok vente litt på Magnolia. Må se den en gang til, men skal kjøpe den på Blu-ray. Skrev veldig kort om den for en stund siden, hadde ikke så mye på lager da. Derfor må den sees en gang til. Men den står høyt oppe på Blu-ray-listen min som begynner å bli lang. 🙂

   Hva synes du om Boogie Nights? Så den når den kom ut, husker ikke så mye av den. Ligger klar, men det er så mange andre filmer som også skal sees at jeg får vondt i hodet.

 2. Boogie Nights er kanskje hans dårligste, men når det er sagt så betyr det i mine øyne 8 av 10. Genial film, MEN jeg mener nok at Sydney (Hard Eight)er hans mest undervurderte. Det er en film tydeligvis bare jeg som har sett.

 3. Oj… Velge mellom barna hans? 1: There Will Be Blood 2: Magnolia 3: Sydney 4: Punch-Drunk Love 5: Boogie Nights. Nå skal det vel sies at There Will Be Blood og Magnolia sannsynligvis hadde kommet på en delt 1 plass, MEN jeg synes nok Daniel Day-Lewis gjøre så inni hete tuttens bra rolle i den filmen at den kommer først. Det eneste jeg ikke likte i denne FANTASTISKE filmen var slutten, men fader rullan. Jeg tilgir han, for alt foran var GULL!

  1. Må se TWBB igjen, følte den manglet magien som man finner i Magnolia og Punch-Drunk. DDL bærer filmen, men selve filmen ble en smule grå og kjedelig.

   Hehe, jeg elsker slutten i TWBB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.