Visit my YouTube channel here.

Resident Evil (2002)

You’re all going to die down here.

Tre spill har skremt meg så langt i livet. Silent Hill, Bioshock og det første Resident Evil-spillet. Vi vet at de fleste spill til filmatiseringer pleier å stinke hardt og brutalt. Noe positivt kan man finne i enkelte filmer, men når en regissør ved navn Paul W.S. Anderson styrer skuta, da kjenner man stanken før man setter seg ned i godstolen.

Paul W.S. Anderson har kun laget en god film, Event Horizon. Etter det har han vartet opp med en halvgod film, Mortal Kombat, og etter det igjen har han ødelagt det meste han har slått kloa i. Filmelskere hater Paul W.S. Anderson, og det med god grunn. Mannen eier ikke mye talent, det han pleier å gjøre er å ødelegge ryktet til spill og film. Alt han gjør føles billig ut. Jeg driter i at han ikke får så mye penger å bruke når han lager film, da burde han tenke kreativt som de beste regissører gjør. Hvordan kan jeg gjøre det beste ut av situasjonen? Paul W.S. Anderson er en person som ikke klarer det, isteden pøser han på med talentløse skuespillere som ikke kan spille, elendig dialog, elendig historiefortelling, grusom filmmusikk og ikke minst er filmene hans visuelt kjedelige å se på. Suger han ballene til Danny DeVito for å få jobb?

Setter du pris på gode underholdningsfilmer, vil du normalt sett hate Resident Evil. Alt det jeg ønsket av en filmatisering av et av tidenes beste og revolusjonerende spill, rev Paul W.S. Anderson vekk. Han server ingenting av interesse. Alt er råttent, jeg ville våkne opp fra marerittet. Filmen måtte jeg sette på pause minst fem ganger, jeg trengte å puste, føle at jeg levde, for Paul W.S. Anderson prøvde å ta livet av meg.

Skuespillerne er elendige, Milla Jovovich er en grei skuespiller, men hennes nese distraherer meg for mye. Ser jeg Milla J, klarer jeg ikke å styre øynene mine, de fester automatisk blikket på nesa. Michelle Rodriguez er heller ikke mye å skryte av. Hun ser merkelig ut, spiller den samme rollen der hun alltid overspiller, har baller isteden for pupper og byr på merkelige ansiktsuttrykk. Noen som har fjertet henne i trynet kanskje? Kanskje hun har sett Paul W.S. Anderson naken?

Det er ikke pent å mobbe andres smak, men liker du dette, setter du ikke mye pris på god film. Filmatiseringen av Resident Evil har lite til felles med første spillet å gjøre, byr på lite grafisk vold, dårlige effekter og zombier som ser ut som nordmenn etter en slitsom jobb-uke. Bare se på zombiene, se på effektene, så skjønner du raskt at Paul W.S. Anderson er en satans jævel som må brenne evig i helvete! Han skjønner ikke film i det hele tatt!

6 kommentarer til «Resident Evil (2002)»

 1. No wai 😛
  Så var vi uenige igjen da ^.^ Jeg elsker de 3 første filmene i serien… Den siste var ikke fullt så bra. Underholdning for meg iallefall og jeg bare digger Milla (har gjort det siden jeg så 5th element).

  Sant nok Event Horizon er en sjelden perle i sci fi universet, men for meg er Resident Evil filmene noe av det jeg ser mest frem til de åra de kommer (og jeg håper på flere så lenge Milla er med).

  1. Da må jeg spørre, hva er det som gjør disse filmene bra hvis du sammenligner dem mot andre pocornfilmer som du elsker? Hva gjør i det hele tatt Anderson som regissør?

 2. Phr34k: Klart CC tar feil. Jeg må innrømme at jeg synes det er litt pussig at han gidder å se en film han ikke vil like. Det blir litt som om jeg skulle sett Avatar på kino 2 ganger. Han hater ALLE Resident Evil og ikke minst hater han også Paul W.S. Anderson. MEN alle har rett på sin smak ja. Det eneste jeg personlig synes han burde angre litt på at han hadde skrevet er dette:

  «Det er ikke pent å mobbe andres smak, men liker du dette, setter du ikke mye pris på god film.»

  Jeg elsker og kopiere og lime inn, så derfor skal jeg ta litt fra en diskusjon på nett ang trolljegeren jeg hadde for litt siden på fan siden for trolljegeren.

  «Kjetil Wangen: Det er jo latterlig å påstå at det er Norges beste film. De som mener det har ikke sett andre norske filmer eller klarer ikke huske annet enn denne.»

  Jeg svarte: Kjære Kjetil: Du må huske en ting: Film er kunst, kunst kan ses fra mange side. Vist jeg sier «Appelsin er best!» Så betyr ikke det at du kan si «NEI! Eple ftw!» For vist appelsin er da best i mine øyne. Så vist denne filmen er en av de best…e norske, så er det altså det sant for de som sier det. Da kan du dessverre ikke argumentere med «Det er den ikke så» Jeg har sett EKSTREMT mange norske filmer alt fra «Plastposen» med Jon Skolmen til de «De dødes kjern» og vil nok si at dette definitivt i mine øyne er blant mine favoritter, faktisk definitivt på topp 5, og kanskje på topp 3. Bare husk en ting til Kjetil: Jeg sitter ikke på noe fasit og si ting som: «Det er jo latterlig å påstå at det er Norges beste film. De som mener det har ikke sett andre norske filmer eller klarer ikke huske annet enn denne.»
  Det er i seg selv ganske latterlig, og ekstremt bort i natta, for hva pokker vet du om kunnskapen folk sitter inne med? Kjenner du alle som mener at dette er en genial film? Tviler jeg ekstremt på, for du har ikke møtt meg.

  Poenget er dette CC, vist du sier at ALLE som liker RE, ikke liker NOEN andre bra filmer, ja da… Da tar du altså feil, og ikke er så mye bedre en meg ang Avatar. Der jeg mener at alle som har sett denne og liker den er koko i hodet, men jeg har aldri sagt at de ikke kan like noe annet bra. Der trekker jeg min linje, og der burde også du trekke din. Jeg vet du hater dette, jeg vet at du viste du komme til å hate dette, men ikke fall i fellen og tro at alle som liker dette ikke liker noe bra. For jeg likte den, og både du og jeg vet at jeg også liker bra filmer.

  Paul W.S. Anderson er sikkert en satans jævel som må brenne evig i helvete sikkert for deg, men ikke alle hans disipler er like ille 😉

  1. Haha, jeg visste det. Du ville bite på agnet, veddet med meg selv på at du ville reagere på den setningen.

   Men det er en sannhet også, for liker man RE-serien og synes det er topp underholdning, da synes jeg at man ikke setter skikkelig pris på gode popcornfilmer, der folkene bak og foran kameraet vet hva de gjør. Synes man setter lista for lavt når det gjelder å sette pris på de som gidder å gjøre noe. Jeg synes det ikke er kult å se en filmboms som Paul W.S. Anderson tjene penger på det han kaller kunst. Noe kunst er lettere å bedømme, som f.eks. film etter min mening. James Cameron vet hva han gjør bak kameraet, det er verre med dialogen. Å nedlegge arbeid er noe jeg respekterer, ingen skal komme å si at idioten Paul W.S. Anderson bryr seg så mye om verkene sine. Som seer blir jeg dypt fornærmet når jeg ser hvor lite idioten nedlegger i sitt arbeid. det er kvalmende og hårreisende. De han tjener penger på er selvsagt tenåringer, jeg har vært der selv med elendig filmsmak, men det går heldigvis over.

   Hvorfor er det rart å se RE for tredje gang? Det var faktisk tredje gang jeg så den. Jeg så den for 8 år siden to ganger, andre gang var med en venn som ikke hadde sett den. Jeg gir alle filmer en sjanse hvis jeg først setter den på, jeg har nok mine fordommer mot mange filmer, men jeg ser dem, skriver om dem. Grunnen til at jeg så den igjen var for at siden jeg skriver om alle filmer jeg ser, vil jeg også skrive om alle filmene i en serie, uansett hvor dårlige de enn er. Gleder meg ikke til de til siste The Lost Boys-filmene. Hadde jeg ikke gitt visse filmer en sjanse, hadde jeg heller ikke vært så krass når jeg skriver om dem. Jeg beundrer de som ser filmer som de sikkert vil hate, det kalles karakterstyrke i min filmverden. Noen av dem vet hva de prater om, de dykker dypt og lenge, de har det vondt, de lider, men de får erfaringer som er gull verdt. De klarer å skille klinten fra hveten. Ettersom årene går, legger man bedre merke til ting og tang innen film, mange filmer jeg likte for 10 år siden hater jeg nå. Mange filmer jeg likte for 20 år siden hater jeg enda mer, skjønner ikke hva jeg så i mange av ninjafilmene jeg så. Heldigvis setter jeg mer pris på god film, og uansett om kunst kan tolkes forskjellig, er ikke RE noe bra når man går gjennom alle ledd. Paul W.S. Anderson er like patetisk som Uwe Boll, han startet lovende, men ble bare latere og latere. Å sammenligne frukt mot film blir galt i mine øyne, filmer synes jeg har blitt mye lettere å kategorisere nå. Jeg også mente at alle har sine meninger og forskjellige opplevelser med film, men når jeg ser en drittfilm, så vet jeg det så jævla godt. Da fungerer ikke kunstteorien for min del lenger, de som ser mye, vet normalt sett bedre, jeg lo av det før, nå er jeg mer enig. Nå snakker jeg om å skille klinten fra hveten.

   Jeg har blitt på de måten at jeg gidder ikke å lese hva andre skriver hvis jeg vet at personen f.eks. ikke har sett en del asiatiske filmer. Det jeg mener med det er når folk faller for en actionfilm som de mener er tidenes beste, men de har ikke sett mot Asia. Jeg klarer ikke å ta en slik person seriøst som anmelder. Utvid horisonten, og jeg skal ta deg seriøst, er en setning som svirrer rundt i hodet mitt. Ser du mye film fra hele verden vil jeg respektere deg mye mer, men jeg har jo skjønt at det er veldig få ekte filmnerder som har åpne øyne og ser filmer utenfor Hollywood her til lands og i utlandet. Noe som ikke stemmer når de såkalte ekspertene ikke har sett de største filmene fra Asia. Klarer ikke da å ta dem helt seriøst hvis de begynner å sammnenligne filmer, da de rett og slett ikke har kunnskap nok om det som skjer rundt omkring i verden. Ikke alt skjer i Hollywood!

   Nå husker jeg nesten ikke hva vi pratet om Frode, men jeg er glad for at du og Tom ser mot Asia. Derfor klarer jeg ikke å forstå hvorfor dere forsvarer RE, det er jo ikke kvalitet å spore i den første filmen.

   Frode, hva gjør RE bra? Hva slags kvaliteter har den som mange andre filmer ikke har?

 3. «Jeg også mente at alle har sine meninger og forskjellige opplevelser med film, men når jeg ser en drittfilm, så vet jeg det så jævla godt»

  AHA! Så når du vet det er en dritt film så er det per definisjon dritt?

  «Da fungerer ikke kunstteorien for min del lenger, de som ser mye, vet normalt sett bedre, jeg lo av det før, nå er jeg mer enig. Nå snakker jeg om å skille klinten fra hveten»

  Klinten fra hveten? Er det et annet ord for «Meg som har rett, mot alle som har feil»?

  «Frode, hva gjør RE bra? Hva slags kvaliteter har den som mange andre filmer ikke har?»

  Tja, hva er det Scarface å vise til? Eller Scott Pilgrim vs. the World? Tullete eksempler ikke sant? Jeg har faktisk møtt folk som helt 100% med fult hjerte mener at Gudfaren suger baller! Folk er heldigvis så utrolig forskelige. Jeg liker at noen liker Ole Ivars, mens andre Turboneger

  Så hvorfor RE? Svaret er så latterlig som dette: Jeg ble underholdt! Den har ikke spesielle kvaliteter, den er bare det den er. Den later ikke som den er en viktig film. Den er ikke en pompøs film som har fått kastet masse millioner etter seg, og filmene i RE serien later ikke som den er noe annet en det den er. Den er ærlig. Den klar. Den er rett og slett sitt eget produkt. DET er det jeg liker best med RE. Du vet hva du får, og den gir ikke utrykk for noe annet. Hadde DU forventet Oscar for denne filmen? Det hadde ikke jeg…. NÅR det er sagt er jeg skuffet over denne. Det er den dårligste,Faktisk likte jeg den mindre en det jeg hadde forventet. Jeg hadde nok havnet nede på 4 av 10 tenker jeg. Jeg ble skuffet, men jeg vet også at 3d har ødelagt flere filmer.. Tenker vel spesielt på en…

  Ellers er jeg jo ekstremt stolt over at du har respekt for meg, og det jeg skriver. «Å?» tenker du. Du sier det faktisk selv:

  «Ser du mye film fra hele verden vil jeg respektere deg mye mer,»

  Så det er fint du respekter meg «mye mer» F.

  1. Sier mer om de som mener at The Godfather er en dårlig film, idioter kalles det, og deres mening teller ingenting i filmsammenheng.

   Oscar er oppskrytt, og en oppbrukt klisje når man diskuterer hjernedøde filmer. Hjernedøde filmer som er dårlige, er bare dårlige, har ingenting med Oscar å gjøre.

   RE filmene er uten identitet, låner noen ideer fra spillene, ødelegger det man har kjært og stjeler det meste fra andre filmer. Jeg klarer ikke å se at det er et eget produkt, det er en suppeblanding som er blandet sammen med 4-5 andre supper, og det smaker ikke godt.

   Jeg respekterer dine meninger, selv om du ta grundig feil med Avatar og denne filmen. 🙂

   Nei, takke meg til kongen av pocornfilmer og store eksplosjoner, Michael Bay.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: