Visit my YouTube channel here.

Stardust (2007)

stardust.jpg

Hmm… Murdered by pirates, a heart torn out and eaten, meet Victoria… Can’t quite decide which sounds more fun.

Jeg savner de gode gamle eventyrfilmene. Når The Lord Of The Rings trilogien var ferdig, etterlot den et stort hull i denne sjangeren. Men nå har det endelig kommet en film som byr på en relativt ny og interessant historie. Kampen mellom gode og onde krefter er det selvsagt her, men selve historien om stjernen er veldig bra.

Skuespillerne gjør en ok jobb her. Robert De Niro driter i å lage kvalitetsfilmer, men han gjør en grei figur her selv om det ble for mye for meg med klær og homofili. Den scenen der han blir tatt på fersken er ikke morsom i det hele tatt, og jeg fikk faktisk vondt av godeste Robert De Niro når han sa ja til denne scenen. Claire Danes spiller stjernen Yvaine, og en stjerne skal ha verdens vakreste ansikt. Det har ikke godeste Claire Danes. Selv om hun gjør en av de bedre rolletolkningene i Stardust, hadde jeg foretrukket en annen skuespiller med et penere ytre. Michelle Pfeiffer hadde vært perfekt hvis hun hadde vært noen år yngre, men hun er herlig som ond også.

Hovedfokuset i Stardust er kjærlighetshistorien mellom Yvaine og Tristan. Det er helt greit at det blir lagt av tid til dette, men det blir for mye i lengden. Det er actionscener og fremdrift som blir mangelvare i filmen. Den store kampscenen på slutten er forrykende, men det er så å si alt filmen har av actionscener. Det er noen trolldomsscener her og der, men de er så korte at de regner jeg ikke med. Vi blir godt kjent med rollefigurene i filmen. Nå er dette en eventyrfilm, og da forventer jeg gode rollefigurer med personlighet. Yvaine er den eneste som byr på noe nytt her, resten av gjengen med unntak av Michelle Pfeiffer som Lamia er standard rollefigurer uten de store personlighetstrekkene.

Det jeg vil huske best fra Stardust er et flott soundtrack og det visuelle. Effektene skal man ikke klage på. En flott historie, men for få actionscener ødelegger en film som kunne ha vært enda bedre enn hva sluttresultatet ble. Stardust anbefales for dem som liker gode gamle eventyrfilmer i en magisk verden.

7

3 thoughts on “Stardust (2007)”

  1. Er enig i at dette er ein god film, men uenig når det gjeld Claire Danes – som er pen på rett måte til å fungere som stjerna for min del. Robert DeNiro var mindre pen i kvinneklær, men udiskutabelt morsom ettersom det kom i akkurat stor nok dose – kanskje litt klisje. Når det gjeld PG-13 tullet er eg på mange måtar svært enig, det fjernar kredabiliteten til den seriøse delen av historia, som eigentleg aldri er nødvendig for å gjere dette til eit fint eventyr, men det rimar ikkje heilt likevel. Det med det blå blodet tolka eg ikkje som ein måte å sensurere på, det er jo vidt kjent at kongelege har blått blod – trur dei ville ha kutta ut blod fullstendig var det aldergrenser dei tenkte på i den scena.

    Elles kjem det fram at du likte filmen og at dette berre er småting. I mine auge var det mindre småting å sette fingeren på og eg gav den 8/10 🙂

  2. Det med det blå blodet tolka eg ikkje som ein måte å sensurere på, det er jo vidt kjent at kongelege har blått blod

    Jeg får ta en Homer Simpson: D’oh Det tenkte jeg ikke på faktisk, og du har helt rett. Det har vel rablet litt for meg i disse PG-13 tider, så den linjen er fjernet. Det var noen spill som ble sensurert i noen land der blodet gikk fra rødt til grønt. Tror det var i Tyskland. Det var sikkert der jeg fikk den tanken fra.

  3. Carmageddon fekk i si tid grønt blod i England hugsa eg. Men dei har nok sikkert tenkt igjennom både det eine og det andre før dei gjorde dette. Skulle ha sjekka opp den illustrerte boka til Neil Gaiman – korleis det er det.. men har den ikkje tilgjengeleg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.