Visit my YouTube channel here.

Sunflower (2006)

sunflower

Tae-shik har sonet 10 år i fengsel. Han reiser tilbake til hjembyen der han en gang regjerte og var den mest fryktede gangsteren. Nå har han bestemt seg for å ligge unna trøbbel, men trøbbel forfølger han straks han ankommer byen.

Sunflower er en ganske sterk film, i den forstand at en kar som kan forsvare seg meget godt blir trakassert av små drittunger som banker ham uten at han gjør motstand. Han kan ta hvem som helst i løpet av noen sekunder, men etter at han har bestemt seg for å bli lovlydig borger og aldri mer slåss og drikke, blir han trakassert hele tiden.

Som seer blir man så forbannet på idiotene som står for trakasseringen, og man blir også forbannet på Tae-shik at han ikke banker dritten ut av dem. Når gangsterne begynner å skade hans familie, da våkner han til liv igjen. Men da har gangsterne gjort så stor skade at Tae-shik ikke har noe å vinne, for alt er tapt. Han går amok de siste 10 minuttene av filmen, og det er herlig å bevitne. Alt raseriet som han har holdt inne kommer ut, og det gjør det også for seeren. Her skal regissør ha mye skryt. Som seer vil man ikke at helten i filmen skal blir banket opp og trakassert nesten hele filmen gjennom uten at vi ser hva han er kapabel til. Gangsterne får unngjelde, men som sagt er det for sent for Tae-shik sin del.

Sunflower er en meget god film som handler om en mann som forsøker å bli en lovlydig borger og glemme sin fortid. Hans fortid innhenter ham, og han må kjempe for familien og sitt eget liv. Det er ikke morsomt som seer å se Tae-shik bli behandlet som han blir i filmen. Som seer får man oppfylt ønsket sitt når Sunshine nærmer seg slutten. Selv om man får den slutten en ønsket, føler en ikke noe lykke da alt var forgjeves.

En sterk film som anbefales.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.