Visit my YouTube channel here.

Suspiria (1977)

suspiria

Susie, do you know anything about… witches?

Jeg har ikke sett alle filmene til Dario Argento, men av de jeg har sett er Suspiria hans fineste verk. De 15 første og de 15 siste minuttene er noe av det beste jeg har sett uansett film og sjanger. Det er to ting jeg vil huske fra Suspiria. Måten farger og lys blir brukt på, og filmmusikken som Goblin står for. Det er helt vilt å se hvor detaljert lys og fargebruk er i Suspiria. De 15 minuttene ble jeg bare sittende å måpe. Alt er så detaljert, og kronen på verket er drapet. Genialt, det samme kan sies om slutten.

Det er et stort problem med Suspiria. Filmen er genial i totalt 30 minutter, resten av filmen som da er ca. på en time er middelmådig. Det skjer lite, og det er noen scener som blir ufrivillige komiske, spesielt den blinde mannen og hans førerhund. Skuespillerprestasjonene er det aldri høy klasse over. Jeg kan ikke så mye om italienske filmer og denne sjangeren, men jeg fikk med meg ekstramaterialet. Dario Argento henter skuespillere fra forskjellige land, og mange av dem snakker kun sitt eget morsmål og ikke engelsk. Jeg hater filmer som er dubbet, og jeg digger ikke å se kvinner som ser ut som menn. Ikke kan de spille heller. Kun hovedrolleinnehaver Jessica Harper er overbevisende.

Det er få drap, og kun det første drapet imponerer. Det tredje drapet er tragisk når en kvinne flipper helt ut. Ikke holder hun igjen døren, og hun er livredd for ståltråd som hun faller ned i. Slike scener burde Dario Argento være for god til å ta med, derfor kan jeg aldri gi toppkarakter til Suspiria. Men å gi denne 8 av 10 poeng som er basert på 30 minutter har jeg aldri gitt en film. Tror ikke det kommer til å skje igjen.

8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: