Visit my YouTube channel here.

Taken (2008)

Good luck.

Hadde Jason Bourne vært far, så hadde Taken vært filmen der han måtte redde sin datter fra ekle, kåte menn som må kjøpe seg kidnappede damer. Taken er prikk lik Jason Bourne filmene, bare at Taken ikke er like vellaget og stilfull. Mindre budsjett og 85 minutter spilletid gjør at Taken aldri når opp til Jason Bourne filmene. Men Taken imponerer med en grei oppbygging av rollefigurene, og etter den lettere introduksjonen er det full fart helt til mål.

Det var uvant å se Liam Neeson som en eldre utgave av Jason Bourne. Han er dyktig i nærkamp og våpenbruk, faktisk litt for god. Han er en robot som sparker ræv, og han kommer seg nesten uskadet gjennom filmen. Det er en scene der han er i trøbbel, men skurkene er skikkelig dumme. Den scenen ødelegger litt av helhetsinntrykket.

Sexhandel er et alvorlig tema, og Taken bruker denne handelen som skalkeskjul. Dypere mening finner du ikke i Taken. Dette er en popcornfilm som underholder, det er ikke en film som fokuserer på sexhandel og ødelagte liv. Skal du se en nyere film som tar for seg sexhandel, er Trade en bra film som er mye mer skitten enn Taken. Kevin Kline har hovedrollen i Trade.

7

2 thoughts on “Taken (2008)”

  1. Æ syns den va ganske bra. Eneste e uni med e karaktern. I ville gjedd den 9 av 10 heller. Æ likte di realistiske, brutale slåsse scenan.

    D eneste som gjør at den ikke får en 10`er, e at æ syns d kunne hvore flere slåss scener. En trøst e væll at d kommer en oppfølger. Får håp den har litt mer slåsse scena og sånt.

    1. Elsker starten når Liam forteller datteren på telefonen hva hun skal gjøre. Genial scene. Men Taken når ikke helt opp i mine øyne, høyere karakter i denne sjangeren vil si at den nærmer seg Full Contact, The Killer, Die Hard, Bullet in the Head og Hard Boiled. Så god er den ikke i mine øyne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.