Visit my YouTube channel here.

The Classic (2003)

Kjærlighet som aldri var ment for å bli, kjærlighet som var ment for å bli.

Regissør Jae-young Kwak er den regissøren som har gitt meg noen av de mest minnerike filmene jeg har sett i sjangeren kjærlighetsfilmer. Han står bak to av mine absolutt favoritter i denne sjangeren, My Sassy Girl og Windstruck. The Classic var hans andre film etter My Sassy Girl. Etter The Classic kom Windstruck. For en trio!

The Classic er litt svakere sammenlignet med My Sassy Girl og Windstruck. Men The Classic er en god film der Jae-young Kwak bruker samme gamle triks som gjør at dette er en film som til tider blir meget rørende.

Er det noe som kjennetegner filmene til Jae-young Kwak så er det filmmusikken. Han har øre for musikk som passer scenene vi ser på skjermen, og det er alltid hyggelig å høre Pachelbel’s Canon. Musikken er halve filmopplevelsen i The Classic, slik den også var i My Sassy Girl og Windstruck. Den samme musikken blir brukt om igjen og om igjen, det kan dessverre bli litt repeterende i The Classic. Selv om melodiene er strålende, kunne det vært mer variert.

The Classic har noen morsomme scener med de to bestekameratene i fortiden. Kjemien mellom de elskede er ikke helt til stede. Skuespillerne er gode, men det hjelper egentlig lite når kjemien ikke stemmer. Jeg tror ikke helt på deres kjærlighet, og da har vi et problem.

Noen scener blir for lange, spesielt mot slutten er det noen langdryge scener som burde ha vært trimmet litt ned. Jae-young Kwak er ikke en perfekt regissør, noe han viser i en av krigsscenene. Denne scenen er til å grine av når den sentrale rollefiguren gjør et idiotisk valg som vil forandre livet hans for evig og alltid. Slutten blir også klisjépreget, men totalt sett er det flere positive sider enn negative sider med The Classic.

Det er ikke til å legge skjul på at Jae-young Kwak hentet litt mye fra My Sassy Girl. Tog, masse regn, en gammel mann, soldater og til tider litt overdramatiske scener. Men likevel fungerer det, og igjen viser Jae-young Kwak at han er en av de beste i denne sjangeren, hvis ikke den beste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.