Visit my YouTube channel here.

The Cove (2009)

Delefiner og onde japanske fiskermenn.

The Cove er nok en dokumentarfilm som tar opp interessante spørsmål om delfiner og fiske. Kjøttet fra en delfin er giftig, og når man presterer å selge delfinkjøtt som hvalkjøtt, blir forbrukere lurt trill rundt. Det er helt uakseptabelt! Fokuset først og fremst i The Cove er at det er galt å fange og drepe delfiner. De er smarte og har følelser, og onde japanske fiskere dreper dem for å selge giftig kjøtt.

I Kina spiser de hunder, vi i Norge er ikke bedre med slakting av sel og hval. Det skjer mye grusomt på slakterier som aldri kommer ut. Verden er en fæl plass, det vet de fleste. Vi mennesker er egoistiske, og rett og slett dumme. Vi møter store klimaforandringer, men vi kommer ikke til å skjønne det før det er for sent. Jorden har det bedre uten oss, det er et faktum. Når vi er i ferd med å tømme havet for fisk, da burde det begynne å ringe noen bjeller. At korrupte japanere som kjøper stemmer fra fattige land og skylder på at delfiner spiser opp fisken, sier sitt. Japan har mange lik i kisten, de har en tendens til å få maktgale mennesker i feil posisjoner. Mange er fremdeles såret over atombombene, de er så stolte av sine tradisjoner og ser ned på alle andre. Vi i Vesten skal ikke bestemme om de skal få lov til å drepe hvaler, derfor kjøper de stemmer fra små land. At dette er lovlig, er for meg helt uforståelig. Det er synd at Japan er så rammet av korrupsjon og evneveike maktpersoner, kanskje en ny atombombe venter for å få rensket litt opp.

The Cove er en lærerik og en spennende film. Ser vi tilbake på dokumentaren Man on Wire, gjør The Cove det meste riktig med å vise oss autentiske bilder fra operasjonen. Det er ikke mange minuttene, men det er spennende når de blir forfulgt av politiet og trakassert av gale, japanske fiskere man har lyst til å knuse trynet på. Fiskerne er redde for å miste levebrødet sitt, de aksepterer ikke forandringer. Mange japanere vet ikke at det drepes delfiner, hvor mange kommer ikke frem. Man skal alltid ta informasjonen man får fra denne type filmer med en klype salt når de intervjuer mennesker på gata, men litt sannhet er det nok.

Det som forundret meg mest var at jeg ble ikke så sint som jeg trodde jeg skulle bli. Delfiner er søte og smarte, men det skjer så mye annet galt i verden også når det gjelder dyr, også her til lands. Dette sjokkerer meg ikke, det som sjokkerer meg hver gang er hvor dumme mennesker er. At man i det hele tatt selger giftig delfinkjøtt er jo galskap! Her må det jo saksøkes, man blir lurt og forgiftet!

Japan er et sært land. Det er et vakkert land, men jeg har begynt å føle avsky for deres sårede nasjonalfølelse. Agendaen til Japan nå er å få i gang hvalfangst igjen, da må man ty til bestikkelser, og hvem er lettere å bestikke enn fattige land. Heia Japan og deres ære! Idioter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.