Visit my YouTube channel here.

The Host (2006)

the host

Helvete bryter løs når et stort sjømonster dukker opp i byen.

The Host var den filmen jeg så mest frem til i 2006. Regissør Joon-ho Bong har blant annet laget Memories of Murder, som for meg er den beste seriemorderfilmen jeg har sett. Han har fått meg seg Kang-ho Song som spilte politimann i den samme filmen. Han er en av de beste skuespillerne i Sør-Korea.

The Host har slått alle rekorder i Sør Korea. Ryktene spredde seg raskt over internett og i medier at Sør-Korea nok engang hadde noe stort å by på. The Host har blitt satt opp på kinoer over hele verden, og det skjer ikke ofte med asiatiske filmer. Ihvertfall ikke med filmer fra Sør-Korea. For folk flest som ikke er så oppdaterte innen asiatisk film, er jeg ganske sikker på at folk tror de vil se en ren monsterfilm. En slags blanding av Tremors i storbyen som går amok og skaper panikk i beste Godzilla stil. Da tar du skrekkelig feil. Jeg vil ikke kalle The Host en monsterfilm i den forstand. Det er to monstre i filmen, mennesket og sjømonsteret. Det er opp til seeren å bedømme hvem som er monsteret, men flesteparten vil komme til samme konklusjon som undertegnede. Monsteret er mennesket.

Vi følger en familie som ikke direkte er de skarpeste, og de har kun hverandre. Når sjømonsteret tar med seg den yngste jenta i familien, bryter familien totalt sammen. Etter hvert finner de ut at jenta lever, og jakten på å finne henne er i gang. De møter motstand fra myndighetene som kun er interessert i å finne ut hva slags virus monsteret sprer rundt seg. Faren til jenta blir trakassert, og han blir brukt som forsøkskanin siden han har vært i kontakt med monsteret. Myndighetene er ikke interessert i å finne jenta, og de viser heller ikke initiativ til å finne monsteret. De er kun interessert i å finne et virus som kanskje ikke eksisterer i det hele tatt. Kort fortalt er The Host en samfunnskritisk film, der sjømonsteret spiller en liten rolle.

The Host havner i kategorien drama/thriller. Filmen er nydelig å se på, og det er mange gode visuelle scener. Spesielt kameraføringen under broa er fantastisk å se på. Vi blir godt kjent med rollefigurene, spesielt faren til jenta og bestefaren. Sjømonsteret er veldig bra laget når man vet at The Host er en film fra Sør-Korea. Hadde The Host vært en Hollywood film, hadde nok effektene vært litt bedre. Det er en del svakheter her og der, men totalt sett er det god CGI vi ser.

The Host er spennende og ikke minst engasjerende. Alle skuespillerne gjør en strålende jobb, og det er ikke et eneste svakt ledd i filmen. Vi har jenta mot sjømonsteret, og faren mot myndighetene. I starten holder filmen en lett og komisk tone i all elendigheten, men denne stemningen forsvinner når faren blir undertrykt og mishandlet av myndighetene. Det er direkte kvalmende å se på hvordan de behandler faren pga. at han ikke er så flink til å prate for seg. Dum er han ikke, men han trenger litt tid på å samle tankene sine og uttrykke seg riktig.

Var The Host en skuffelse for undertegnede? Nei, jeg visste hva som ventet meg. Dette er en film som klarer å engasjere. Folk som tror dette kun er en monsterfilm som Tremors og Godzilla, vil bli skuffet, og de ser rett og slett feil film. Her må man bruke hodet og gå litt i dybden. For mange er det vanskelig, og de slakter filmen pga. at The Host ikke var slik som Tremors og Godzilla.

En smart og god film som har alt man kan ønske seg.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.