Visit my YouTube channel here.

The Lion King (1994)

Mufasa får en sønn Simba, og alle er glade unntatt Mufasa sin bror, Scar. Scar har ventet lenge på å overta tronen, men han blir skjøvet ned da Simba ble født. En dag får Scar sitt ønske oppfylt. Mufasa dør og Scar får Simba til å tro at det var han sin skyld at hans far døde. Simba går i eksil og Scar overtar tronen. Men nå har Simba blitt voksen, og ved en tilfeldighet treffer han en gammel kjæreste, og han får vite sannheten. Simba vil ha tronen tilbake!

The Lion King er vel en av tidenes beste animasjonsfilmer. Siden det er en Disney film så får man mange artige karakterer og mye sang. Det er det som alltid har vært et stort minus for min del når det kommer til Disneys animasjonsfilmer, det er all syngingen. Men i The Lion King så fungerer det meget bra. Det er vel bare en låt som jeg kan huske som ikke er noe særlig. Men resten er fengende og får filmen til å bli enda bedre. Filmens sterkeste punkt er historien som engasjerer og det blir mye god humor når villsvinet Pumbaa dukker opp sammen med kompisen Timon. Når det kommer til animasjonen så ser man at filmen begynner å dra på årene. I forhold til dagens standard så sliter filmen, og det kunne ha vært interessant med en ny versjon der det brukes dagens animasjonsteknikk, men det er det eneste som hadde vært interessant å forandre. For utenom dette så er filmen perfekt.

9

4 thoughts on “The Lion King (1994)”

  1. “I forhold til dagens standard så sliter filmen, og det kunne ha vært interessant med en ny versjon der det brukes dagens animasjonsteknikk, men det er det eneste som hadde vært interessant å forandre. For utenom dette så er filmen perfekt.”

    Nei,nei,nei, er du gal? The Lion King ER perfekt som den er. Hvis den blir remastered blir jeg sur. Jeg liker tegnefilmer med gammeldags stil fremfor dagens. (Selv om den finnes noen gode) Men syns de hadde mer sjel før i tiden da det ble tegnet for hånd og det som virker gammel syns jeg er bare sjarmerende:)

    1. Hehe, jeg er uenig med meg selv og enig med deg. Skjønner ikke nå hvorfor jeg skrev det, men hadde vel grunn som jeg ikke nå skjønner hvor kom fra. Blir det samme når det gjelder bruken av CGI i skrekfilmer. Jeg vil ha mest mulig effekter fra gamleskolen, ikke CGI-blod som ødelegger en del filmer, også actionfilmer. Det blir brukt for mye CGI i dagens filmer, spesielt de påkostede filmene som 2012. Og den filmen så ikke bra ut, de beste filmene er de som klarer å skjule bruken av CGI.

  2. Ja. Alt skal være så overdrevet når det gjelder effekter at det blir latterlig.Derfor er det artigere å se gamle skrekkfilmer da ting så svært kunstig ut, men det var da også meningen. Nå skal det være så realistisk og alvorlig at skrekksjangeren på en måte har mistet poenget. Mye festligere å se old school horror da det ikke gjorde noe at ting så falskt ut 🙂

    1. Samme gjelder George Lucas og hans nye Star Wars-filmer. Snakk om å ødelegge sjarmen som man fant i de tre første filmene, jeg hater de sterile effektene i de nye filmene. Æsj! Nei, ny teknologi betyr ikke alltid framskritt. Er en mellomting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.