Visit my YouTube channel here.

The Longest Yard (2005)

Stop the violence! Can’t we all just get along?

Jeg har ikke sett originalen fra 1974 med Burt Reynolds i hovedrollen, men jeg kommer nok til å se den før eller siden. Denne nyinnspillingen dropper alt som har med karakterdybde å gjøre. Vi vet ikke hva de andre fangene har gjort, men de er av verste sort. Adam Sandler spiller en alkoholisert idiot som kun tenker på en person, seg selv. I fengselet møter han en fotballgal fengselsdirektør man ikke kødder med. Fangevokterne er også noen sadistiske jævler, så fangene får noe de kan brenne for i en slapp og innholdsløs hverdag. De kan mose fangevokterne på banen uten å bli straffet. Men veien er lang for å komme ditt.

Jeg ble positivt overrasket over denne nyinnspillingen. Den er lett, og byr på litt unødvendig sjangerblanding med et drap som ikke passer inn. En skikkelig slutt får man aldri, ting blir ikke forandret for noen. Faktisk vet vi ikke hvor lang fengselsstraffen til Paul Crewe ble.

Det er mange kjente fjes i The Longest Yard. Adam Sandler, Chris Rock, Burt Reynolds, William Fichtner, Brian Bosworth og James Cromwell. Så har vi mange kjente fribryterstjerner som Steve Austin, Bill Goldberg, Kevin Nash og kjempen, Dalip Singh. Man kan si at dette er fotballens svar på The Expendables. Her er det svette, store muskelbunter som denger løs på hverandre. Rollelisten er imponerende i The Expendables, det samme er den i The Longest Yard.

Jeg satt ikke pris på den mørke stemningen som filmen glimtvis har. Dette er en komediefilm med amerikansk fotball i fokus. Jeg er lei av maktsyke fengselsdirektører som er høye på sin makt. Men det er ikke noe å gjøre med, sånn kommer det alltid til å være i denne type filmer.

En morsom film med råtne rollefigurer som er like ille på alle måter. Drit i rollefigurene, le av idiotien og humoren filmen klarer å formidle når muskelbunter hamrer løs på hverandre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.