Visit my YouTube channel here.

The Looming Tower (2018)

Terrorangrepet som kanskje kunne ha blitt stoppet.

Bilde: 1.85:1
Lyd: Engelsk DTS-HD Master Audio 5.1

The Looming Tower er en serie som består av 10 episoder. Vi følger ansatte i FBI og CIA i perioden før terrorangrepet mot USA som fant sted i 2001. Det viser seg at CIA satt på opplysninger som FBI kunne ha brukt og som kanskje kunne ha avverget terrorangrepet i 2001.

Det kommer frem ting her som jeg ikke visste. Serien er basert på sanne hendelser, og det viser seg at FBI og CIA ikke klarte å samarbeide, dette gjaldt spesielt CIA som fremstår som antagonisten i The Looming Tower.

Man kan trygt si at The Looming Tower er en serie som lærer seerne mye, og hvor egoistiske enkeltpersoner i viktige stillinger kan være. Dette gjelder spesielt den rødhårede kvinnen som jobber for CIA. Hun er en skikkelig megge, og etter det jeg forstår så er denne karakteren også å finne i Zero Dark Thirty. Jeg så raskt likhetene.

Serien fokuserer for det meste på jobben til karakterene og ikke så ekstremt mye på privatlivet. Men litt får man se når det gjelder privatlivet til enkelte karakterer i serien. Det er ganske sprøtt det som skjer med karakteren som blir spilt av Jeff Daniels. Han var ikke den beste ektemannen, men det virket som om han tok jobben sin alvorlig og at han ønsket å yte sitt beste. Men han var ikke så flink til å selge seg og svelge kameler, noe han heller ikke burde med tanke på jobben hans og hvor viktig det var det han jobbet med.

Det fine med The Looming Tower er at vi ikke kun følger amerikanerne. Vi blir kjent med andre sentrale karakterer fra andre land, og den lille gutten som har mistet sin familie gjør stort inntrykk. Det er ikke alltid bare en side, og man forstår ordtaket at hat avler hat. Serien byr på variasjon på det området, noe som gir det hele mer dybde og forståelse. Det er også en scene i den siste episoden når den sentrale FBI-agenten avhører en person som ikke har lest Koranen, og alt det han sier blir motbevist av FBI-agenten når han siterer hva som står i Koranen. Dette er også en fantastisk scene.

Man kan ikke kalle The Looming Tower for en spennende serie, for man vet hvordan dette terrorangrep endte. Men serien er veldig interessant og lærerik, spesielt for naive personer som tror det beste om personer i høye stillinger. Se bare på hvordan George W. Bush styrte landet, og hvem han først gikk til angrep mot når han skulle jage terrorister. USA er virkelig ikke et land man skal se opp til.

The Looming Tower er absolutt en TV-serie man burde få med seg hvis man ikke har fått med seg sannheten om hva som foregikk bak i kulissene før terrorangrepet i 2001. Det som irriterte meg litt var at jeg gjerne skulle hatt litt informasjon om hva som skjedde med enkelte karakterer i serien, men det er vel hemmeligstemplet. Men noen av karakterene burde ha fått livstid i fengsel.

Ekstramatierell:
Audio Commentaries x 2
The Looming Tower: Divided We Fall (7 minutter)
The Complexities of Character (11 minutter)
Ali Soufan: In His Own Words (10 minutter)
Across Three Continents: Creating The Looming Tower (11 minutter)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.