Visit my YouTube channel here.

The Tower (2012)

the tower

Det er juleaften, og i en skyskraper feirer rikingene som bor i skyskraperen og de ansatte julen. Utenfor flyr to helikoptre som strør snø over skyskraperen. Plutselig krasjer et helikopter inn i skyskraperen, og helvete er i gang når flere mennesker ble fanget høyt oppe i skyskraperen. Hva trenger vi nå? Noen tøffe brannmenn!

De fleste påkostede popcornfilmer fra Sør-Korea som gjør det bra på kino pleier å stinke noe så jævlig vondt. The Tower stinker den også, men den har i det minste noen underholdende scener som man kan trekke på smilebåndet av. Samtidig er det en usmakelig film, det er ikke vanskelig å se hvor filmen har hentet inspirasjon fra. Bland sammen terroraksjonen i 2001, Titanic, World Trade Center og slutten i Armageddon, og du får en film det smaker vondt av.

Det finnes ingen ekte mennesker i The Tower. Karakterene er karikerte klovner, personen som står bak manuset må være litt enkel for å si det mildt. Det er utrolig at man slipper unna med så slett arbeid i 2012, og i et land der det finnes så mange gode regissører. Men som vi alle vet, kvalitet betyr ikke automatisk suksess på kino.

Manuset og historien i The Tower er for enkle mennesker som ikke direkte bryr seg om kvalitet. Jeg elsker hjernedøde popcornfilmer jeg også, men da holder det ikke med så dårlige karakterer som man finner i The Tower. Seriøst, dette er ikke ekte mennesker, det er flaut å se på når den hovne, gamle røya ser ned på vaskehjelpen. Og den nevrotiske klovnen som jobber på kjøkkenet tar kaka!

Alt det du forventer av en hjernedød, sørkoreansk popcornfilm vil du få se i denne filmen. Du får humor, action og selvsagt veldig mye simpel drama som er til å spy av. Og når filmen stjeler ideer fra andre kjente filmer og hendelser uten å legge skjul på det, så vet man at personene bak filmen kun er ute etter lettjente penger og ikke noe annet. Jeg trodde det ikke var mulig å stjele dramaturgien man fant i Armageddon, men The Tower ser opp til den filmen når Bruce Willis tar kvelden.

The Tower blir aldri direkte kjedelig, jeg ble veldig opptatt av å telle hvor mange filmer den skulle kopiere. Og det ble ikke få. Men som sagt, dette er en usmakelig og tom film som viser at filmindustrien i Sør-Korea har problemer med å lage gode og påkostede popcornfilmer for massene.

3 thoughts on “The Tower (2012)”

    1. Tror den må være det, men har ikke sett 74-versjonen ennå. Tipper 74-versjonen er bedre, men jeg har en følelse av at du vil like denne, vet ikke helt hvorfor, men har det bare på følelsen. 🙂

  1. Hehe, må vel se den en gang i tiden…
    Holder fremdeles på å catche opp på serier så det blir ikke så mye film enda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.