Visit my YouTube channel here.

Tower Heist (2011)

If anybody needs me, I’ll be living in this box.

Hotellets ansatte mister sine oppsparte pensjonspenger når det viser seg at sjefen deres har bedt en suksessrik forretningsmann om å investere pensjonspengene som gir en høyere avkastning. Men så viser det seg at den blide forretningsmannen er en skurk. Tre av de ansatte mister jobben kort tid etter, og de bestemmer seg med hjelp fra andre at de skal få pengene tilbake med renter. De tror at den onde forretningsmannen har gjemt en stor sum penger i sin luksussuite, og da legges det en ganske dårlig plan for å finne pengene.

Brett Ratner er en latsabb, det er de fleste enige om. Han ser lat og usunn ut, det ser ikke ut som om han tar så godt vare på seg selv. Hans ytre representerer hva han har å gi som regissør, det vil si svært lite. Filmene ser bra ut, filmmusikken i Tower Heist er det beste med filmen, så noe positivt har jeg å si om denne slappfisken. Men han kommer alltid til å bli husket som mannen som alltid tok snarveier, en lat mann som kunne vært en bedre regissør hadde han satt krav til seg selv.

Tower Heist har en halvveis utbrent regissør og en hel haug med utbrente skuespillere som ingen savner. Casey Affleck har ikke noe her å gjøre, hva pokker tenkte han på? Dette er en film med mange kjente fjes, og et tomt manus som ikke gir rollefigurene noe form for personlighet. Her er de fleste dumme og nevrotiske. Ingen av dem er sjarmerende, det blir så ille at jeg til slutt heiet på skurken, spilt av Alan Alda. Da er det noe galt når Alan Alda har stjålet pensjonspengene til de ansatte på hotellet, og en av de ansatte forsøker å begå selvmord. Dette er Brett Ratner på sitt verste, den halvfeite jævelen.

Tower Heist er en glatt og lite engasjerende film som ikke klarer å skape sympati rundt gjengen som skal robbe en skurk. Filmen har glimt i øyet, men humoren er elendig. Det er ingenting å le av her, Brett Ratner har dårligere humor enn Michael Bay, det burde si sitt. Det mest interessante er selvsagt om heltene klarer å finne, og ikke minst stjele pengene til antagonisten. Selve kuppet er ganske artig. Men alle vet jo hvor pengene vil bli gjemt fra første scene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.