Visit my YouTube channel here.

The Mechanic (2011)

Mannen med planen.

Originalen har jeg sett, den var ok, hadde noen fine øyeblikk, men den har samme problem som nyinnspilling, filmene mangler energi og nyinnspillingen blir for seriøs og grå. Jeg foretrekker helt klart Assassins med Sylvester Stallone og Antonio Banderas i hovedrollene. Den har glimt i øyet, rollefigurer som lever og som ikke er levende døde. Assassins setter The Mechanic på plass med glimt i øyet og spenning, selv om det er en kvinne der med masse fregner.

The Mechanic har som nevnt problemer med at den tar seg selv for seriøst. Jason Statham er en hard og kald mann, Ben Foster blir en like følelsesløs kloning. The Mechanic klarer aldri å engasjere med sin mørke tone, denne type filmer fungerer ikke når det ikke er litt mer galskap og rollefigurer som setter sitt preg på filmen. Fælt å si det, men nå har Jason Statham utspilt sin rolle som actionhelt, han har gått ut på dato, han fungerer ikke mer for min del. Ben Foster er en god skuespiller, det er trist å se ham så nedtonet som han er i The Mechanic.

De beste actionscenene får vi helt mot slutten, men det blir for mye CGI-blod. Selv actionscenene mangler gnist, selv om de er grafiske, blir de selvsagt ødelagt av at blodet ikke ser ekte ut. Dette er en film det ikke ble lagt så mye sjel i, det merker en godt. Det beste med originalen var slutten som selvsagt ikke er å finne i nyinnspillingen. Snakk om å drite seg ut, for slutten er genial i originalen. Her fikk man en typisk og ganske usmakelig slutt, selv om den er logisk med tanke på mentaliteten til den ene av rollefigurene i filmen. Men galt ble det.

The Mechanic er ikke en stor film som vil bli husket. En tom film uten følelser som smitter over til seerne.

2 thoughts on “The Mechanic (2011)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.