Visit my YouTube channel here.

The Physician (2013)

The Physician

En kristen mann fra England reiser til Persia for å studere medisin. Problemet er at kristne ikke er velkomne, så han later som om han er en jøde.

The Physician er en interessant film der man lærer litt om medisin i en tid der faktisk muslimer og jøder levde i fred, i hvert fall i denne byen og filmen.

Protagonisten er veldig interessert i medisin, men i England skal man ikke helbrede noen hvis ikke det blir gjort av Gud eller Jesus. Gjør man det blir man beskyldt for å leke med mørke krefter, og da blir man selvfølgelig brent på bålet.

Så protagonisten tar turen over til Persia der han later som om han er en jøde for å studere medisin, for der er folk interessert i medisin. Han treffer også en kvinne han blir forelsket i, og han får selvfølgelig nye venner. Men utenfor murene og innenfor murene er det muslimer som kun vil følge koranen på sin måte, og de liker heller ikke jødene.

Protagonisten lærer mye, men han møter på et stort problem, det er ikke lov til å obdusere døde mennesker. Han mistet sin mor som døde av sykdom, noe han aldri helt kommer over. Og når det dukker opp personer som har samme symptomer som hun hadde, blir han selvfølgelig veldig nysgjerrig og spørsmålet er om han vil ta loven i egne hender.

Det The Physician har å tilby som film er medisin og det å respektere hverandres religioner. Filmen blir litt lang med en spilletid på hele 155 minutter, filmen burde vært kortet ned med en halvtime. Man lærer aldri karakterene godt nok å kjenne, og noen av dem føles veldig underutviklet ut. Filmen kan også til tider føles litt billig ut med skuespillere som ikke imponerer i sine mindre roller. Ellers er dette en grei søndagsfilm hvis man har nesten 3 timer til overs.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

%d bloggere liker dette: